ŠOKIRANI BOGATI RODITELJI KOPILOTA LUBICA: Došli da preuzmu telo, a policija ih odvela na saslušanje
Foto: Ap

Nisu ni slutili šta ih čeka

ŠOKIRANI BOGATI RODITELJI KOPILOTA LUBICA: Došli da preuzmu telo, a policija ih odvela na saslušanje

Planeta -
Lubicovi su dobrostojeća porodica čiji dom u Montabauru vredi pola miliona evra. Njegov otac je uspešni poslovni čovek, a njegova majka je profesorka klavira

PARIZ - Roditelji kopilota Andreasa Lubica, kojeg se sumnjiči da je namerno prouzrokovao smrt 150 ljudi, saznali su za njegovu ulogu u nesreći malo pre nego što su istražni organi objavili informacije celom svetu.

Prema izjavama svedoka, vest ih je šokirala i užasnula.

Kada su ih istražitelji dovezli na mesto nesreće, odvojili su ih od drugih rođaka stradalih i predali žandarmeriji na ispitivanje.

Lubicovi su dobrostojeća porodica čiji dom u Montabauru vredi pola miliona evra. Njegov otac je uspešni poslovni čovek, a njegova majka je profesorka klavira.

Istražitelji zasad veruju kako je tragičnu nesreću prouzrokovao Lubic, koji je iskoristio trenutak kada je kapetan izašao iz pilotske kabine kako bi otišao u WC, zaključao se u kokpitu i potom usmerio avion u sigurnu smrt za njega i putnike.

Na jezivim snimcima iz crne kutije može se čuti kapetan kako lupa po vratima pilotske kabine i moli Lubic da ga pusti unutra. Lubic je, s druge strane vrata, ćutao celo vreme dok se avion spuštao.

Prema istim snimcima vidljivo je da putnici nisu bili svesni opasnosti u kojoj se nalaze sve do poslednjih trenutaka leta, kada su se mogli čuti vriskovi.

Iako Lubicovi prijatelji tvrde kako se u zadnjim danima ponašao normalno te da nije bio depresivan, njegove kolege iz pilotske škole otkrili su kako je 2009. godine prekinuo školovanje na nekoliko meseci jer je ‘izgoreo’ u zahtevnom programu treninga i počeo da pati od depresije.

Ukoliko se aktuelna verzija događaja pokaže istinitom, radilo bi se o kopiji gotovo identične nesreće koja se dogodila u novembru 2013. godine na letu LAM 470 iz Mozambika.

Istražitelji koji su radili na tom slučaju veruju da je pilot tog aviona zabio letelicu u zemlju nakon što je kopilot otišao u WC. Snimci iz crne kutije takođe su sadržali jezivo lupanje po vratima kabine uz molbe kopilota da ga se pusti unutra.

Uz jezive krike putnika, kapetan je molio kopilota da otvori vrata kabine

Posljednjih deset minuta kopilot nije rekao ni jednu reč, dok je pilot očajnički preko interfona molio da ga pusti nazad u kabinu - rekao je jedan od istražitelja otkrivši da je kopilot u tim trenucima bio živ i zdrav.- Čuli smo disanje do poslednjeg trenutka tako da smo sto posto sigurni da je bio živ. Kapetan mu se deset minuta ranije preko interfona jasno predstavio i zamolio ga da mu otvori vrata. Međutim, nikakve reakcije od njega nije bilo.- Imamo snimak razgovora iz kokpita zadnjih pola sata leta. Kopilot i pilot prvih su 20 minuta razgovarali potpuno normalno, a onda je pilot izdao poruku da će letelica 'brzo sleteti u Dizeldorf'.

U tim trenucima kapetan je zamolio kopilota da preuzme upravljanje avionom i nakon toga se čulo guranje sedala prema vratima kokpita. Kopilot je zatim počeo cda spušta avion. Namerno? Svakako, to se ne može napraviti automatski... U zadnjim trenucima leta kapetan je molio kopilota da ga pusti unutra...

http://www.youtube.com/watch?v=WqMN-wRfSbE#t=19

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track