SPREMNI DA NAPADNU U SEKUNDI: Rusi dežuraju u vazduhu duž sirijsko-iračke granice
Foto: Reuters Maj 2015

SPREMNI DA NAPADNU U SEKUNDI: Rusi dežuraju u vazduhu duž sirijsko-iračke granice

Planeta -

Vazdušno-kosmičke snage Rusije dežuraju u vazduhu duž sirijsko-iračke granice, spremne da munjevito izvedu napad na teroriste, izjavio je Rudskoj.

On je naglasio da Rusija pažljivo prati situaciju u Mosulu. Po njegovim rečima, za sada nema značajnih uspeha koalicije za oslobađanje ovog grada od terorista DAEŠ-a.

- Vazdušno-kosmičke snage Rusije prate 24 časa situaciju u području sirijsko-iračke granice uz pomoć bespilotnih letelica i drugih izviđačkih sredstava. Ruski avioni dežuraju u vazduhu i spremni su munjevito da izvedu napade po teroristima - izjavio je ruski general Rudskoj.Američka avijacija bombardovala žensku školu u Mosulu

Avion američkog ratnog vazduhoplovstva bombardovao je žensku školu u južnom delu iračkog grada Mosula, izjavio je na brifingu načelnik generalne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Sergej Rudskoj.

- Avion Ratnog vazduhoplovstva SAD je 21. oktobra bombardovao školu za devojke Hadž Junus, koja se nalazi u južnom delu grada Mosula - rekao je general-potpukovnik Sergej Rudskoj.

On je saopštio da je intenzivnom napadu 22. oktobra na civilne kvartove Karakoš, 20 kilometara istočno od Mosula.

Ratno vazduhoplovstvo SAD je 23. oktobra bombardovalo naselje Karakharab koje se nalazi 17 kilometara severnije od Mosula i El Šura u 34 kilometra južnije.

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track