STARIJA I OD PANTELIJE: Meksikanka, najstarija žena na svetu, preminula u 127. godini
Foto: Youtube Printscreen

Izgubila krštenicu

STARIJA I OD PANTELIJE: Meksikanka, najstarija žena na svetu, preminula u 127. godini

Planeta -
Leandra je rođena 31. avgusta 1887. u severozapadnoj meksičkoj državi Tamaulipas, a umrla u četvrtak u svom domu u Sapopanu na zapadu zemlje

MEKSIKO SITI - Meksikanka Leandra Besera, za koju se smatralo da je najstariji čovek na svetu, umrla je u 127. godini, saopštile su meksičke vlasti.

Leandra je rođena 31. avgusta 1887. u severozapadnoj meksičkoj državi Tamaulipas, a umrla u četvrtak u svom domu u Sapopanu na zapadu zemlje.

http://www.youtube.com/watch?v=MPMlLEn19_Y

Kako prenosi AFP, starica nije bila na popisu najstarijih ljudi na svetu, jer je pre mnogo godina izgubila krštenicu.Meksički zvaničnici nisu precizirali uzrok smrti.

Leandrin unuk, 70-godišnji Samuel Alvear, kazao je da je njegova baka jednostavno prestala da diše i dodao da je od pre nekoliko meseci imala probleme sa plućima. Alvear je ispričao da ga je baka uveseljavala pričama o Meksičkoj revoluciji (1910-1920) tokom koje je pravila tortilje za vojnike. "Upoznala je i Pančo Vilju (čuvenog vođu Meksičke revolucije)", kazao je on. Leandra je nadživjela svoje petero dece, a do 2011. je imala 161 potomka.

Kada su je na proslavi 127. rođendana pitali za tajnu dugovečnosti, starica je odgovorila da ona leži u tri stvari - zdravoj ishrani, dugom spavanju i činjenici da se nikada nije udala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track