STRAVA U INDIJI: Dve sestre osuđene na silovanje jer im je brat pobegao sa udatom ženom!
Foto: AP

Izopačeni običaji

STRAVA U INDIJI: Dve sestre osuđene na silovanje jer im je brat pobegao sa udatom ženom!

Planeta -
Devojka se udala u februaru, ali je kasnije pobegla sa Ravijem, a porodica sumnja i da nosi njegovo dete

DELHI - Dve sestre u Indiji osuđene su na kaznu silovanja, nakon što je njihov brat pobegao sa udatom ženom.Prema izveštajima medija, Ravi, brat dveju žrtava, zaljubio se u devojku iz kaste Jat, jedne od najviše pozicioniranih kasti u selu. Devojka se udala u februaru, ali je kasnije pobegla sa Ravijem, a porodica sumnja i da nosi njegovo dete.Najuticajniji ljudi u selu su krajem jula odlučili da Ravijeve sestre treba da budu silovane kako bi se kaznio ovaj zločin.

Ravijeva porodica je pobegla iz svog doma, koji je zatim opljačkan. Njegov brat Kumar rekao je novinarima da je kasta Jat veoma snažna i uticajna i da je njihova odluka konačna i nepromenljiva. Ravijeva familija se plaši za svoje živote i strepe da se vrate kući.

U međuvremenu, Ravijev otac se žalio vlastima, rekavši da je cela njegova porodica zlostavljana od strane Jat familije i policije. Organizacija Amnesti Internešnal je odmah podnela peticiju pozivajući indijske vlasti da intervenišu odmah i zaštite dve sestre.

"Ništa ne može opravdati ovu odvratnu kaznu. To nije fer, nije u redu. Protiv zakona je", kažu u AI.

Sestre su za sada na sigurom sigurne, ali i dalje postoji velika opasnost da će ih stići “izvršenje kazne za počinjene zločine”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja