STRAVIČNA MRŽNJA: Palestinka iz čistog mira nožem napala i izbola Izraelku
Foto: Reuters

Bez kontrole

STRAVIČNA MRŽNJA: Palestinka iz čistog mira nožem napala i izbola Izraelku

Planeta -
Prišla kontrolnom punktu, izvukla nož i navalila na ženu vojnika. Kod Palestinke pronađena još dva noža

TEL AVIV - Jedna Izraelka na odsluženju vojnog roka zadobila je jutros teške povrede nožem u napadu jedne Palestinke na kontrolnom punktu kraj Vitlejema, na Zapadnoj obali.

Dvadesetogodišnjoj žrtvi je ukazana prva pomoć na poprištu napada, a potom je preneta u bolnicu u Ein Keremu sa ranama u gornjem delu tela.

Početna istraga policije je pokazala da joj je Palestinka prišla na kontrolnom punktu, izvukla nož i ranila je, a čuvari su je odmah pritvorili i pronašli kod nje još dva noža.

Prošle nedelje je jedan izraelski granični policajac zadobio teške povrede u napadu nožem kraj kapije Damask u Jerusalimu. On je uboden u vrat, ali je uspeo da puca i ubije palestinskog napadača pre nego što je pao. Policajac je i dalje u bolnici u stabilnom stanju nakon operacije, kako je saopšteno u nedelju popodne. Prethodno je jedan Izraelac ubijen u napadu Palestinca na Zapadnoj obali.

U Izraelu je u poslednjoj godini bilo više sličnih napada Palestinaca vatrenim oružjem, noževima i automoblima. Policiji je teško da ih zaustavi jer napadačci deluju sami, a ne preko neke militantne organizacije, navodi Asošijeted pres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track