SUD U SISKU PRESUDIO OCU: Josipu Greguriću dve godine zatvora za ubistvo bolesne ćerke
Foto: Thinkstock

Minimalno

SUD U SISKU PRESUDIO OCU: Josipu Greguriću dve godine zatvora za ubistvo bolesne ćerke

Planeta -
Gregurić je u oktobru 2012. dao tablete svojoj teško oboleloj ćerki Marijani (23) i zarezao joj ruku, čime joj je pomogao da umre

ZAGREB - Županijski sud u Sisku osudio je Josipa Gregurića, koji je ubio teško bolesnu ćerku, na dve godine zatvora zbog krivičnog dela ubistva.

Prethodno je Vrhovni sud Hrvatske vratio taj slučaj na ponovno suđenje, a Županijski sud u Sisku ponovo je doneo istu presudu - Gregurić je optužen je za krivično delo ubistvo i osuđen na dve godine zatvora, s tim da će drugu provesti na uslovnoj slobodi.

Kako podseća portal Index.hr na slučaj koji je izazvao veliku pažnju u hrvatskoj javnosti, Gregurić je u oktobru 2012. dao tablete svojoj teško oboleloj ćerki Marijani (23) i zarezao joj ruku, čime joj je pomogao da umre. Zatim je pokušao da na isti način pokušao ubije i sebe.

Nesrećna devojka naglo se razbolela pre četiri godine i žalila se na učestale glavobolje, pa je upućena na lečenje u Zagreb, gde je otkriveno da ima tumor. Posle operacije ostala je nepokretna i većinu vremena imala je jake bolove, što je njenom ocu bilo nepodnošljivo. Lekarska greška u njenom lečenju nikada nije dokazana, iako je porodica sumnjala da se dogodilo upravo to.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja