SULUDA TEORIJA ZALUDELA INTERNET: Kanadski premijer je sin Fidela Kastra?!
Foto: Printscreen Twitter

Svi pričaju o tome

SULUDA TEORIJA ZALUDELA INTERNET: Kanadski premijer je sin Fidela Kastra?!

Planeta -

Ako je verovati novoj internet teoriji otac kanadskog premijera nije otac kanadskog premijera, a evo objašnjenja.

Internetom se ekspresno proširila nova bizarna teorija – kanadski premijer Džastin Trudo sin je nedavno preminulog Fidela Kastra. Insinuacije su se pojavile paralelno sa širenjem fotografije na kojoj, navodi se, Trudoova majka zaljubljeno gleda u Kastra dok on drži njenog mlađeg sina.

Naime, Trudoov otac, Pjer Eliot Trudo, bio je Kastrov prijatelj, pa je zajedno sa svojom porodicom posećivao Kubu još u doba kad je bilo nezamislivo da bi neko sa Zapada mogao da ode tamo.

Približne visine i izgledom slični?

Prema ovoj teoriji Kastro je zaveo gospođu Trudo i on je biološki otac kanadskog premijera. Dokaze za ove tvrdnje teoretičari izvlače iz njihovih, navodnih, sličnosti u izgledu.

Navode i kako su Trudoovi otac i majka niži, a on je visok čak 188 cm, dok je Kastro bio visok 190 cm.

Stari švaler Kastro

Inače, Kastro je bio poznat kao vešt zavodnik. Glasine o Kastrovoj seksualnoj nezasitosti počele su da se šire Kubom još u doba kad je vodio gerilsku borbu u šumovitim planinama na istoku zemlje. A potom u pedeset godina koliko je proveo na vlasti, nisu prestale.

Neki kažu da je imao hiljade žena. Njujork Post napisao je u članku iz 2008. da je ih je bilo čak 35.000, podatak koji im je dostavio neimenovani bivši zvaničnik komunističkog režima.

Novinarka En Luiz Bardač napisala je u knjizi 2009. da je Kastro otac “celom plemenu” dece. Ali teško je razdvojiti istinu od legende. Uprkos svojim zloglasno dugim govorima, Fidel je retko govorio o privatnom životu.

"Privatni život ne bi trebalo da bude stvar javnosti ili politike", rekao je 1992. godine.

Plavuše su mu bile slaba tačka

Navodno je naročito voleo plavuše i zaveo je niz Amerikanki, Nemica i Italijanki pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Tek što je osvojio vlast imao je aferu s mladom Nemicom Maritom Lorenz, koja je kasnije tvrdila da ju je CIA angažovala da ga ubije.

Umesto da to učini, pala je na njegov šarm i zajedno su proveli nekoliko romantičnih večeri u hotelu Havana Hilton, što je priznala u razgovoru za Veniti fer 1993. godine.

Ona je tada imala 19 godina i kaže da ju je Kastro odmah oborio s nogu.

"Kada Fidel razgovara s vama, priđe vam sasvim blizu. I gleda ravno u oči. Bio je drag i nežan", kazala je.

Sedmoro priznate dece, ali…

Istoričari su sigurni da je Kastro imao sedmoro dece s tri žene. Ali zato glasinama o ljubavnicama i "ostaloj" deci nema kraja.

Fidel nije imao strpljenja za političku porodicu u američkom stilu.

"Govoreći kao revolucionar, odbijam da upliće svoju porodicu u politiku. Ideja o prvoj dami mi je komična”, rekao je američkom režiseru Oliveru Stounu za njegov dokumentarac iz 2003. godine.

Tada je otkrio da zapravo nikada nije bio u braku s Dalijom Soto del Valje, zelenookom, 15 godina mlađom plavušom, s kojom je živeo poslednjih 35 godina života.

S njom ima petoricu sinova, Alehandra, Aleksa, Antonija, Aleksisa i Anhela.

Ženio se samo jednom

Njegov jedini brak bio je onaj sa studentkinjom filozofije iz bogate porodice Mirtom Diaz-Balart, s kojom se venčao 1948.

Imali su jednog sina, danas 67-godišnjeg nuklearnog fizičara Fidelita. Veza s prvom suprugom raspala se kad je Kastro 1953. završio u zatvoru, posle prvog pokušaja ustanka.

Tavoreći u ćeliji, Fidel je saznao da mu je supruga dobila posao u ministarstvu unutrašnjih poslova, što on nije mogao da podnese i zatražio je razvod.

Još u braku je počeo aferu s Natalijom Revueltom, zgodnom udatom plavušom. Zajedno su dobili ćerku Alinu, koja je 1993. pobegla s Kube i živi u Majamiju.

Jedna od najvažnijih žena u njegovom životu bila je Selia Sančez, koleginica revolucionarka i Kastrova lična sekretarka, a verovatno i više od toga, koja je umrla od raka pre nego što je počeo vezu s Dalijom Soto del Valje.

Osim Aline, sva Kastrova priznata deca žive na Kubi, podalje od očiju javnosti.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track