SVEDOK RASVETLIO MISERIJU: Sarajevske Romea i Juliju ubila je paravojska SDB BiH!
Foto: Printscreen Yt

Konačno se saznalo

SVEDOK RASVETLIO MISERIJU: Sarajevske Romea i Juliju ubila je paravojska SDB BiH!

Planeta -
Reč je o formaciji "Ševe", koja je počinila i niz drugih zločina za koje su optuženi Srbi

HAG/BEOGRAD - Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti BiH Edin Garaplija posvedočio je danas, na suđenju Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom, da je paravojna formacija te službe 1995. snajperom ubila francuskog pripadnika Unprofora i da je to potom pripisano srpskoj strani.

Garaplija je izjavio i da je ista formacija, zvana "Ševe", u maju 1993. ubila "sarajevske Romea i Juliju", 25-godišnje Admiru Ismić i Boška Brkića, dok su pokušavali da iz centra Sarajeva preko Vrbanja mosta pređu na Grbavicu. I taj zločin, neki zvaničnici u Sarajevu, zatim su pripisali bosanskim Srbima, potvrdio je Garaplija.

Formacija "Ševe", koje je opisao kao "paravojnu formaciju" SDB BiH, počinila je i mnoge druge zločine, uključujući ubistvo zarobljenih srpskih vojnika i civila u jednom sarajevskom parku, atentat na visokog oficira Armije BiH Sefera Halilovića i ubijanje srpskih civila na Grbavici, izjavio je Garaplija. Po rečima svedoka, i atentat minom na generala Halilovića potom je prikazan kao eksplozija srpske granate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track