SVETSKI MEDIJSKI ZEMLJOTRES: AT&T kupio Tajm Vorner za 80 milijardi dolara!
Foto: Shutterstock

Tramp im već zapretio

SVETSKI MEDIJSKI ZEMLJOTRES: AT&T kupio Tajm Vorner za 80 milijardi dolara!

Planeta -

NJUJORK - Američki telekomunikacijski gigant AT&T postigao je dogovor o kupovini medijskog konglomerata Tajm Vorner, vlasnika kanala CNN i HBO i filmskog studija Vorner Bros, naveo je u subotu bankarski izvor.

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp obećao je da će sprečiti spajanje ako postane predsednik, navodeći to kao primer "strukture moći" usmerenog protiv njega i glasača, prenose agencije.Radi se o kupovini većoj od 80 milijardi dolara.

Spajanje firmi bi trebalo službeno da bude objavljeno najkasnije pre otvaranja američkih finansijskih tržišta u ponedeljak, javlja agencija AFP, dodajući da bi to moglo da se dogodi i ranije.Tržišna vrednost Tajm Vornera procenjena je na 69,6 milijardi dolara, a AT&T-a na 230,6 milijardi dolara.Analitičari smatraju da bi ova transakcija mogla izazvati druga velika spajanja medijskih kompanija.

Spajanje dva medijska giganta, koja zajedno vrede preko 300 milijardi dolara, sigurno će se suočiti s temeljnim proverama protivmonopolskih tela zbog potencijalnog uticaja na medijsku scenu. Rojters prenosi da je Tramp u predizbornom govoru u Getisburgu obećao da će sprečiti spajanje AT&T i Tajm Vornera, ocenivši da se time stvara "struktura moći" koja je opasna za demokratiju.

Tramp je ocenio da pogodbe poput ove uništavaju demokratiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track