TAJNA POTOPLJENOG KRUZERA: Italijanski mafijaši pobesneli! Evo šta je bilo skriveno na Konkordiji!
Foto: BETA AP

Propala pošiljka

TAJNA POTOPLJENOG KRUZERA: Italijanski mafijaši pobesneli! Evo šta je bilo skriveno na Konkordiji!

Planeta -
Kalabrijska mafijaška organizacija Ndrangheta sakrila je drogu na kruzeru, na kojem je u havariji 2012. poginulo 32 ljudi, otkrili su snimci razgovora između mafijaša

Potopljena Kosta Konkordia na svom poslednjem putovanju nosila je veliku pošiljku mafijaškog kokaina, otkrili su istražitelji, a prenosi Independent.

Kalabrijska mafijaška organizacija Ndrangheta sakrila je drogu na kruzeru, na kojem je u havariji 2012. poginulo 32 ljudi, otkrili su snimci razgovora između mafijaša.

"Isti brod koji nas je razveseljavao, sada nas je razbesneo", rekao je mafijaški šef Majkl Rosi svom kolegi Masimu Tiralongu, saopštili su policajci koji istražuju operacije krijumčarenja kokakina.

Ndrangheta je drogu smeštala i na druge brodove kompanija MSC i Norwegian Cruise Line, koji su plovili između Evrope, Severne Amerike i Kariba, svedoči kriminalistička istraga otkrivena u italijanskom listu La Repubblica.

Istražitelji iz Firence rekli su kako je droga na Konkordiji, koja nije pronađena, ubačena na brod bez znanja viših oficira, ali gotovo su sigurni kako je to učinjeno uz pomoć jednog ili više članova posade.

Kapetan Koste Konkordie, Frančesko Sketino, proglašen je krivim za smrt putnika i osuđen na 16 godina i 1 mesec zatvora.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja