TERORISTI PRETE MAKEDONIJI: Nećemo se zaustaviti, naše oružane snage nastavljaju borbu!
Foto: Shutterstock

ONA

TERORISTI PRETE MAKEDONIJI: Nećemo se zaustaviti, naše oružane snage nastavljaju borbu!

Planeta -
Ova paravojna formacija ukazuje da su njene oružane snage potpuno organizovane, sposobne i sa dovoljno sredstava za nastavak borbe"

GOSTIVAR - "Oslobodilačka narodna armija", koja je u subotu preuzela odgovornost za napade u Kumanovu, optužila je danas ministrsku unutražnjih poslova Makedonije Gordanu Jankulovsku da "širi laži i neistine" i pozvali je da javno saopšti ko su "uhapšenii" koji su se, kako je saopšteno "predali".

U saopštenju prosleđenom albanskim medjjima, u koje je FoNet imao uvid, makedonska policija naziva se "anti demokratskom državnom policijom BJRM".

"Oružani sukob u gradu Kumanovu i okolini je reakcija struktura ONA a ne "terorističke grupe", kako je navedeno prema službenoj varijanti Ministarstva unutrašnjih poslova BJRM", piše u saopštenju koje potpisano sa "portparol ONA", a sa Gostivarom kao mestom odredišta.

"Izjave Jankulovske za štetu koju su pretrpele njene kriminalne snage su tačne, pet mrtvih policajaca i više od 20 ranjenih, to je posledica naše oštre reakcije, koja se nikako neće zaustaviti u narednim danima", upozorava se u saopštenju.

"Jankulovska mora da naznači pravim imenima "uhapšene", posle "njihove predaje", da ne zavarava albanski narod i da još jednom vraća one uplašene civile da bi obukli vojne uniforme", poziva ONA u saopštenju.

Ova paravojna formacija ukazuje da su "njene oružane snage potpuno organizovane, sposobne i sa dovoljno sredstava za nastavak borbe". U saopštenju ONA "obaveštava albanske vlade u Tirani i Prištini, da, umesto daljih beskorisnih diplomatskih reči za ovu situaciju, preokrenu pozitivnu pažnju prema evropskim međunarodnim organizacijama, da se zaustavi nasilje policije nad nedužnim civilnom stanovništvom".

"Ne snosimo odgovornost za one Albance koji su ostali u okviru policijskih i vojnih struktura države BJRM. Strukture ONA su u odbrani albanskog naroda i pozivaju ga da bude oprezan i da bude što dalje od mesta gde će se voditi dalji oružani sukobi", navedeno je u saopštenju koje se završava parolom "Živeo albanski narod".

http://www.youtube.com/watch?v=QRinT2EHEbQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track