TEŠKO OPTUŽEN PREMIJER ŠPANIJE: Znao za tajno plaćanje funkcionerima vladajuće partije!
Foto: Fonet/AP

Progovorio bivši blagajnik

TEŠKO OPTUŽEN PREMIJER ŠPANIJE: Znao za tajno plaćanje funkcionerima vladajuće partije!

Planeta -
Luis Barsenas, koji je držao kasu Narodne partije, kaže da je Marijan Rahoj od početka znao sve o tajnom fondu iz kog su finansirani njegovi funkcioneri

MADRID - Bivši blagajanik španske vladajuće Narodne partije Luis Barsenas optužio je danas premijera Marijana Rahoja da je sve znao o tajnom fondu iz kog su plaćani članovi stranke.

Barsena je rekao da je Rahoj o tajnom fondu znao "od početka" i da su zvaničnici Narodne partije redovno bili isplaćivani.

Rahoj i Narodna partija su negirali navode Barsenasa, koji je pod istragom, između ostalog, za pranje novca i utaju poreza.

Barsenas je izneo otužbe novinarima koji prate svaki njegov korak od kada je izašao na uslovnu slobodu ove nedelje pošto je položio kauciju od 200.000 evra. On je bio u pritvoru od kada se korupcionaški skandal pojavio 2013.

Zamenica premijera Soraja Sanes de Santamarija odbila je da komentariše navode Barsenasa dodajući da je suočen s opužbama za prevaru i pranje novca. Pravosudni zvaničnici su rekli da je Barsenas prikupio više od 40 miliona evra koje drži u Švajcarskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track