TINEJDŽERI PROTIV PRVE DAME SAD: Mišel Obama, baš vam hvala na ovim splačinama!
Foto: Twitter

Pobuna na Tviteru

TINEJDŽERI PROTIV PRVE DAME SAD: Mišel Obama, baš vam hvala na ovim splačinama!

Planeta -
Američki učenici su nezadovoljni zbog promena u školskim kuhinjama koje je inicirala prva dama

VAŠINGTON - Nezadovoljni hranom koja im se servira u školama, američki tinejdžeri su u znak protesta preplavili Tviter postovima pod heštegom #HvalaMišelObama (#ThanksMichelleObama).

Učenici američkih škola naljutili su se zbog loših rezultata akcije koju je prva dama SAD, Mišel Obama, pokrenula s dobrom idejom: u cilju smanjenja gojaznosti kod dece i uvođenja većeg izbora u školskim kantinama.

Međutim, izgleda da učenici i nisu baš najzadovoljniji promenama, prenosi "Biznis insajder". Da bi pokazali da akcija ide u potpuno pogrešnom smeru, oni danima fotografišu obroke koje im serviraju školske kuhinje i postavljaju postove na Tviteru uz ironični hešteg.

Američki tinejdžeri se žale da obroci, koji zaista izgledaju veoma neprivlačno, nisu dobri i hranljivi, a bune se i zbog toga što često ne mogu ni da pretpostave šta im je u tanjiru.

Pojedini učenici žale se da su porcije male.

Međutim, primećeno je i da postoje velike razlike između kvaliteta obroka u različitim školama, pa je tako jedna učenica fotografisala obrok koji je njoj serviran i napisala kako je ona sasvim zadovoljna onim što je dobila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track