TO SE ZOVE HRABROST: Dečak od 10 godina visio sa kola u pokretu kako bi spasio sestru od silovatelja
Foto: Profimedia

Nesvakidašnji potez junaštva

TO SE ZOVE HRABROST: Dečak od 10 godina visio sa kola u pokretu kako bi spasio sestru od silovatelja

Planeta -
10- godišnji dečak iz Irske uspeo je da spase svoju sestru iz kandži osuđenog seksualnog prestupnika, tako što je visio sa strane automobila u pokretu

Otmičar koji je bio na uslovnoj slobodi zbog pljačke, pronašao je dečakovu 12-godišnju sestru na sporednom putu u selu Kulahil. Igrala se sa svoja dva brata ispred kuće kada se zaustavio čovek pod izgovorom da traži put do kuće jednog lokalnog sveštenika.

Skočio je iz vozila i zgrabio devojčicu, ali njen mlađi brat je brzo reagovao. On je skočio na prozor gde je sedeo kriminalac i udario ga je dok je ovaj krenuo da se odvozi. Dečak je dovoljno dugo skrenuo pažnju vozaču da bi njegova sestra iskočila iz auta u pokretu i pobegla.Otac dece rekao je da je porodica bila previše šokirana da bi govorila odmah o incidentu, ali je za irski Indipendant rekao da je izuzetni ponosan na svog sina.

Ilustracija, profimedia
Ilustracija, profimedia

Policija tri grada uključila se u potragu koja je pokrenuta odmah nakon incidenta, a zaključila se 24 sata kasnije hapšenjem kriminalca.Seksualni prestupnik je dobro poznat policiji, posebno zbog pljačke kuće sveštenika i kutije za dobrovoljne priloge iz crkve. Opisan je kao beoma nestabilna i opasna osoba. Ima niz osuda i trenutno je pred sudom i tereti se za niz pljački.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track