TOLIKA FRKA, A NIKO GA NEĆE: Telo Kimovog polubrata još čami u mrtvačnici u Maleziji
Foto: AP I Rojters

Niko ga ne preuzima

TOLIKA FRKA, A NIKO GA NEĆE: Telo Kimovog polubrata još čami u mrtvačnici u Maleziji

Planeta -

KUALA LUMPUR - Telo Kim Džong-nama, polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong-una koji je ubijen u Maleziji pre mesec i po dana, i dalje se nalazi u Kuala Lumpuru jer ga još niko nije preuzeo, rekao je danas malezijski ministar zdravlja Subramanijam Sathasivam.

"Moramo da proverimo u forenzičkom sektoru da li je neko podneo zahtev za iznošenje tela, ali koliko za sada znamo, nema promene statusa kvo", rekao je Subramanijam novinarima, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, niko od najbližih rođaka ubijenog Kim Džong-nama nije se pojavio kako bi malezijskim vlastima dao uputstva o tome šta dalje raditi sa njegovim telom.

Mediji su juče objavili navode da je Kimovo telo izneto iz bolnice i da se priprema njegov transport u Peking, dok malezijski list Nju strejts tajms danas tvrdi da se očekuje da njegovo telo bude potom prebačeno iz Pekinga u Severnu Koreju, ne navodeći izvor te informacije.

Kim Džong-nam ubijen je 13. februara na aerodromu u Kuala Lumpuru kada su mu dve žene, kojima se sudi, bacile u lice izuzetno jak nervni otrov VX.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track