TRAGIČNI PORODIČNI IZLET: Roditelji žrtvovali živote kako bi poslednjim kapima vode spasili dete
Foto: Jutjub

Umrli od dehidracije

TRAGIČNI PORODIČNI IZLET: Roditelji žrtvovali živote kako bi poslednjim kapima vode spasili dete

Planeta -
Dečak je pronađen dehidriran, ali u iznenađujuće dobrom stanju, pored svog mrtvog oca na pešačkom putu kroz nacionalni spomenik Vajt Sends (Beli pesak), objasnio je šerif okruga Otero Beni Haus

Francuski par, koji je poginuo tokom poslepodnevne šetnje kroz neverovatno vrelu pustinju američke savezne države Novi Meksiko, verovatno je spasio svog 9-godišnjeg sina dajući mu dva gutljaja vode dok su oni uzimali po jedan sve dok im se zalihe tečnosti nisu potrošile.Dečak je pronađen dehidriran, ali u iznenađujuće dobrom stanju, pored svog mrtvog oca na pešačkom putu kroz nacionalni spomenik Vajt Sends (Beli pesak), objasnio je šerif okruga Otero Beni Haus.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Spasilački timovi su na dečaka i muškarca naleteli oko pola sata nakon što su čuvari parka pronašli mrtvu majku i na njenoj kameri videli fotografije ostalih članova porodice.- Količina vode je verovatno bila razlog zašto je dečak bio u dobrom stanju kada smo ga našli. Građom je manji od roditelja i dobio je dvostruko više tečnosti - pojasnio je Haus.Roditelji su identifikovani kao Dejvid Stejner, 42, i Ornela Stejner, 51. Ime dečaka nije objavljeno. Reč je o turistima iz malog grada Bourgonj, nedaleko od Rejmsa.

(Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track