TRAMP ODLUČIO: Kondoliza Rajs postaje nova direktorka FBI?
Foto: Profimedia

K'o nova!

TRAMP ODLUČIO: Kondoliza Rajs postaje nova direktorka FBI?

Planeta -

Bivša državna sekretarka SAD Kondoliza Rajs je, prema informacijama američkih medija, moguća kandidatkinja za novu direktorku FBI.

Rajsova u intervjuu za "Politiko" vest ipak negira tako tvrdeći da može da obavlja samo posao zbog kog ne bi napuštala Kaliforniju, u kojoj predaje na uglednom Univerzitetu Stenford. "Politiko" navodi da je konzervativni kolumnista Čarls Krauthamer na "Foks njuzu" promovisao Rajsovu kao kandidatkinju za novog šefa FBI, nedelju dana nakon što je Tramp prošle nedelje otpustio direktora Džejmsa Komija.

"Sve što mogu da radim iz Kalifornije, spremna sam da radim. Veoma sam srećna kao profesor", navela je glavna savetnica za spoljnu politiku nekadašnjeg republikanskog predsednika Džordža Buša Mlađeg koja je karijeru u Vašingtonu započela kao stručnjak za Sovjetski savez u administraciji njegovog oca.

U opširnom intervjuu za "Politikov" podkast "Global Politiko" ona je govorila o novom američkom predsedniku Donaldu Trampu, pri čemu autorka intervjua primećuje da se Rajsova uzdržava od kritika na račun novog šefa Bele kuće iako je prošle jeseni zahtevala da Tramp napusti predizbornu kampanju nakon što je u javnost procureo snimak u kojem on najprostijim izrazima govori o ženama.

Navodi se da je Tramp nedavno primio Rajsovu u Ovalnom kabinetu kako bi razgovarali o politici prema Kini i da je ona lično preporučila Reksa Tilersona, njenog prijatelja sa golf terena i bivšeg klijenta, za preuzimanje funkcije američkog državnog sekretara na kojoj je ona nekada bila.

"Mislim da, na primer, nema ništa loše u poruci Kinezima "Ukoliko se ne pozabavite Severnom Korejom, mi ćemo". Mislim da nema ništa loše u poruci Sirijcima "Nećemo da dopustimo da (hemijskim) gasom napadate sirijske bebe". Mislim da nema ništa loše u poruci (predsedniku Rusije) Vladimiru Putinu "Da, želim da se sastanemo, ali u odgovarajuće vreme", rekla je Rajsova komentarišući prve spoljnopolitičke poteze Trampa.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li je Srbija zaštićena od sajber napada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track