TRAMP SUTRA NA VEZI SA MERKELOVOM: Očekuje se da Donald potegne i pitanje sankcija Rusiji
Foto: Reuter I AP

Rusija glavna tema

TRAMP SUTRA NA VEZI SA MERKELOVOM: Očekuje se da Donald potegne i pitanje sankcija Rusiji

Planeta -

Nemačka kancelarka Angela Merkel najverovatnije će sutra razgovarati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Očekuje se da će Merkel i Tramp razgovarati o Rusiji, naveo je izvor.

Izvor, međutim, nije mogao da potvrdi da li će biti reči o ukidanju američkih sankcija uvedenih Rusiji zbog intervencije u Ukrajini, na šta ukazuju izveštaji iz SAD, napominje britanska agencija.

Ukoliko se to i dogodi, to ne znači da će i Evropska unija slediti primer Vašingtona, dodao je izvor.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov objavio da je za sutra planiran i telefonski razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina i Trampa. To je prvi zvanični kontakt Putina i Trampa od inauguracije predsednika SAD, 20. januara.

Kremlj je to objavio nakon što je Tramp u intervjuu za "Foks njuz" rekao da uskoro namerava da obavi telefonski razgovor s Putinom.Tramp je rekao da nije razgovarao sa Putinom u periodu posle inauguracije 20. januara, dodajući da ga je ruski predsednik nazvao posle pobede na izborima.

Predsednik SAD je istakao da bi poboljšanje odnosa Vašingtona i Moskve bilo na obostranu korist.

"Ne poznajem Putina, ali ako budemo mogli da se slažemo s Rusijom to bi bila velika stvar - dobro za Rusiju, dobro za nas", rekao je Tramp.

Si-En-En je ranije, pozivajući se na neimenovane izvore američke administracije, javio da će lideri dve zemlje razgovarati u subotu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja