TRAMP UZVRAĆA UDARAC: Demokratski senator Šumer pod istragom zbog veza sa Rusijom i Putinom!
Foto: Profimedia

Zapale mu krofne

TRAMP UZVRAĆA UDARAC: Demokratski senator Šumer pod istragom zbog veza sa Rusijom i Putinom!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp, čija se administracija suočava sa kritikama zbog kontakata s ruskim zvaničnicima, zatražio je "neposrednu istragu" navodne povezanosti senatora Čaka Šumera, lidera demokratske manjine u Senatu, s predsednikom Rusijom Vladimirom Putinom.

Tramp je na društvenoj mreži Tviter postavio fotografiju Šumera s Putinom nastalu na jednom dogadjaju u Njujorku 2003. godine, a na kojoj je prikazano kako obojica u rukama drže krofne.

Predsednik SAD je zatražio istragu Šumerovih "veza s Rusijom i Putinom" i nazvao senatora iz države Njujork "potpunim licemerom".

Šumer je ubrzo odgovorio na Tviteru, navodeči da će "rado govoriti" pod zakletvom o susretu s Putinom, do kojeg je došlo "naočigled medija i publike".

On je zatim pozvao Trampa da učini isto.

Putin je tokom iste posete SAD 2003. boravio i u Merilendu, gde je imao sastanak i zajedničku konferenciju s tadašnjim američkim predsednikom Džordžom Bušom Mladjim.

Tramp je pozvao na istragu Šumera dan pošto su demokratski lideri u američkom Kongresu zatražili su ostavku ministra pravde Džefa Sešonsa zbog dva njegova sastanka s ambasadorom Rusije u Vašingtonu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Trump biografija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track