Turci optužuju: Dodik nije tražio dozvolu za let
Foto: Profimedia

Zvaničnici napali predsednika RS

Turci optužuju: Dodik nije tražio dozvolu za let

Planeta -
Iako je prethodno bila pribavljena sva potrebna dokumentacija za naš put, tek u Bugarskoj smo obavešteni da vlasti Turske ne odobravaju prelet našeg aviona preko turske teritorije, naveo je Dodik

BANJALUKA/ANKARA - Predsednik RS Milorad Dodik u pismu predsedniku Jermenije Seržu Sargsjanu ponovio je juče da mu turske vlasti nisu odobrile let do Jermenije.

S druge strane, iz Ankare kažu da to nije tačno.

- Iako je prethodno bila pribavljena sva potrebna dokumentacija za naš put, tek u Bugarskoj smo obavešteni da vlasti Turske ne odobravaju prelet našeg aviona preko turske teritorije - objasnio je Dodik u pismu Sargsjanu.

S druge strane, portparol Ministarstva spoljnih poslova Turske Tanžu Bilgič juče je rekao da nije tačno da su zabranili let.

- Navodno odbijanje Turske da da dozvolu za prelet avionu kojim je predsednik RS Milorad Dodik leteo u Jerevan ne odgovara činjenicama. Ministarstvo nije primilo nikakav zahtev za avion kojim je leteo Dodik. Niti je zahtev podnet turskom generalnom direktoratu civilnog vazduhoplovstva. S obzirom na to da o ovom pitanju ne postoje prepreke, dozvola za prelet za put gospodina Dodika u Jerevan bila bi izdata samo da je zahtevana - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja