U NEMAČKOJ PUCALI MIGRANTU U POTILJAK: Napadač još uvek nepoznat
Foto: Profimedia

Šokantan napad

U NEMAČKOJ PUCALI MIGRANTU U POTILJAK: Napadač još uvek nepoznat

Planeta -
Somalijac, star 38 godina je lane, u ovo vreme stigao kao izbeglica u Nemačku a upucan je kad se vraćao sa kursa nemačkog

BERLIN - Nepoznata osoba je, najverovatnije, iz vazdušnog oružja pucala u potiljak somalijskog izbeglice Jasina Alija V. dok se on u sredu uveče vraćao sa kursa u nemačkog u gradu Merzeburgu u pokajini Saksonija-Anhalt, javljaju danas nemački mediji, navodeći da policija vodi istragu.

Somalijac, star 38 godina je lane, u ovo vreme stigao kao izbeglica u Nemačku, a godinu dana kasnije morao se upitati koliko je siguran i tu gde se nalazi, piše štampa, navodeći da je pogođeni čovek odmah bio lekarski zbrinut, a dva dana posle napada imao opet jake bolove i morao ponovo u bolnicu gde je rentgenskim snimkom utvrđeno o čemu se radi i tada je operisan.

U Nemačkoj je vazdušno oružje-pištolji i puške, u slobodnoj prodaji do određene jačine punoletnim osobama, ali ni to oružje se ne sme bez dozvole nositi na javnim mestima, ukazuju mediji. Pogođeni Somalijac je imao sreće, tako da je, posle jedne operacije u petak već otpušten iz bolnice, prenose mediji i navode da policija traži svedoke ovog događaja.

Eksperti mobilnog savetovališta za žrtve desničarskog nasilja kažu da je postoji veliki porast rasistički obojenog nasilja u Saksoniji-Anhalt, prenose mediji danas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track