UBIJAO LJUDE U STRAVIČNIM MAGIČNIM RITUALIMA: Konstanca masakrirao kako bi narko kartelu doneo sreću
Foto: Murderpedia

Užas i jeza

UBIJAO LJUDE U STRAVIČNIM MAGIČNIM RITUALIMA: Konstanca masakrirao kako bi narko kartelu doneo sreću

Planeta -
U 1983. godine Konstanco se obavezao na Kadiempembe, verzija njegove religije koja poštuje Satanu. Kasnije te godine preselio se u Meksiko Siti gde se sastao sa Martinom Kvintanom Rodrigezom i Omarom Oreom Očoom - svojim prvim učenicima

Adolfo Konstanco nije bio obični serijski ubica - on je bio vođa kulta i praktikant crne magije. Tokom nekoliko godina u periodu 80-uh, vodio je kult prepun moćnih ljudi iz narko kartela, meksičkih plaćenih ubica, kriminalaca, pa čak i korumpiranih policajaca.

Kroz magijske rituale obećavao je svojim članovima sreću i uspeh u poslu sa drogom. Ključna komponenta njegovih rituala? Ljudske žrtve i mučenja, jer ako njegova žrtva nije umrla vrišteći, onda ritual nije bio kompletan i njihova smrt je bila uzaludna.Uglavnom su "radili" iz Matamorosa, regije na severu Meksika, a Konstanco je postao poznat kao "Kum Matamorosa".Adolfo je rođen u Majamiju, na Floridi. Kada je imao 6 meseci kršten je od stane Haićanskog sveštenika koji su praktikovali "paolo majombe", izdanak zapadno afričke religije.. Tokom krštenja, Konstanco je popio tečnost u kojoj su kuvane ljudske kosti, a koristi se za privlačenje bogatstva i moći.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada je Konstanco bio tinejdžer, postao je šegrt lokalnom "čarobnjaku" koji je praktikovao ovu afričku magiju, religiju koja je uključivala životinjske žrtve.Njegova majka se preudala za čoveka koji je učestvovao u preprodaji droge i okultista. Verovalo se da je Konstanco imao psihički poklon nakon što je predvideo pokušaj atentata na predsednika SAD Ronalda Regana 1981. godine.U 1983. godine Konstanco se obavezao na Kadiempembe, verzija njegove religije koja poštuje Satanu. Kasnije te godine preselio se u Meksiko Siti gde se sastao sa Martinom Kvintanom Rodrigezom i Omarom Oreom Očoom - svojim prvim učenicima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zajedno su počeli da vode biznis sa magijom i donošenjem sreće ljudima koji su platili. Za mnoge od ovih rituala potrebne su žrtve pilića, koza,zmija, a ponekada i mladunaca lava. Konstancovi klijenti bili su uglavnom dileri droge i plaćene ubice koji su čak i cenile nasilne aspekte ritualnih žrtvovanja. Neki od njegovih drugih klijenata uključivali su bogate biznismene i meksičke korumpirane policajce, koji su ga i upoznali sa nejmoćnijim narko kartelom.Nije prošlo mnogo cvremena, a Konstanco je počeo da koristi i ljudske kosti za svoje rituale. Imao je svoje učenike koji su pljačkali grobove kako bi došli do kostiju.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nedugo nakon toga, Konstanco je tvrdio da su mu potrebne ljudske žrtve, jer kosti preminulih jednostavno nisu bile dovoljne. Tokom narednih nekoliko godina više od 20 žrtava bilo je brutalno ubijeno i osakaćeno. Delovi i parčad njihovihtela završili su u Konstancovom kazanu horora.Uspeh Konstanca kao okultiste uskoro će mu doći glave. On je verovao da je uspeh kartela u direktnoj vezi sa njegovim ritualima i da želi da uđe u njihovo poslovanje. On je kontaktirao najmoćnije porodice kartela koje je znao, Kalzadove. Oni su odbacili njegovu poslovnu ponudu, a onda je 7 članova porodice nestalo. Kasnije su pronađena tela kojima su nedostajali mnogi delovi tela, kao što je mozak, uši, prsti...

foto: Wikipedia Commons
foto: Wikipedia Commons

Konstanco je tada prišao braći Hernandez, još jednoj moćnoj porodici koja je pristala da uđe u posao sa njim.U to vreme Konstanco je sreo Saru Aldrete, koja će postati vrhovna svešetenica njegovog kulta.Godine 1988., Konstanco se preselio u Rančo Santa Elena, pustu kuću u Matamoros regiji. Tu, na svojoj novoj pustinjskoj imovini, nastavio je sa svojim mračnim ritualima, često otimajući strance ili ubijanjem rivalskih dilera droge.Izgradio je i kolibu na imovini za skladištenje ogromnih pošiljki kokaina i marihuane.Tortura i ubijanja nisu prestajala, a čak ni njegovi članovi nisu bili sigurni. U novembru 1988. godine žrtvovao je člana svog kulta jer je prekršio pravilo da ne sme da koristi drogu.

foto: Murderpedia
foto: Murderpedia

Kada jedna njegova žrtva nije vrištala pred smrt, smatralo se da je obred propao, a Konstanco je zahtevao od svojih članova da za sledeći ritual pronađu američkog studenta.Kult je kidnapovao 21-godišnjeg Marka Kilroja, bogatog studenta koji je bio na raspustu u Meksiku. Kada je Kilroj pokušao da pobegne ubili su ga mačetom. Konstanco je bio jako srećan zbog svoj eposlednje žrtve, ali ta smrt će biti kobna greška za Konstanca i njegov kult.Kada je policija pronašla tela zakopana u pustinji i trag ih je doveo do Konstanca, on je panično pucao na njih. Nakon razmene vatre od oko 45 minuta i 180 policajaca koji su ga okružili. Kobnstanco je naredio svom članu da ubije njega i njegovu ljubavnicu, tako da dok je policija stigla do stana, Alfredo je bio mrtav.(Allday)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track