UBIJENI ZBOG DŽIPA: Albanac ubio dvoje čeških turista hicima u glavu iz kalašnjikova
Foto: AP

Naterao ih da ga povezu

UBIJENI ZBOG DŽIPA: Albanac ubio dvoje čeških turista hicima u glavu iz kalašnjikova

Planeta -
Sokola Mjacaja, koji je nedavno izašao iz zatvora na koji je osuđen zbog oružane pljačke tokom koje je ubijeno i dete, policija je identifikovala na osnovu tragova krvi u automobilu i otisaka

PRAG - Dvoje čeških turista ubijeni su u petak na severu Albanije zbog terenskog automobila "nisan" kojim su obilazili Nacionalni park Teti kraj Skadra, pokazalo se nakon što je albanska policija u nedelju popodne uhapsila jednog 20-godišnjeg mladića, a on sinoć priznao zločin.

Prema priznanju osumnjičenog i dosadašnjoj istrazi albanske policije, Sokol Mjacaj zapretio je Mihalu Svatošu i njegovoj devojci Ani Kosinovoj oružjem, naterao ih da ga povezu, a nakon kraće vožnje, kada je izbila svađa, ubio ih je hicima u glavu s leđa i pobegao, a automat "kalašnjikov" ostavio na mestu zločina, javljaju danas češki mediji.

Tela 27-godišnjeg vatrogasca iz Strakonjica na jugozapadu Češke Mihala Svatoša i 36-godišnje Ane Kosinove, koji su kao i na stotine turista iz Češke razgledali prirodne lepote albanskih planina pronađena su u subotu u automobilu koji je sleteo s puta.

"Za albansku policiju slučaj je bio apsolutni prioritet kako bi pokazala da je ovo usamljeni slučaj i da je Albanija za turiste bezbedna. Policija je imala jake indicije da je upravo on izvršio zločin. Motiv je bila pljačka", kazala je za češke medije konzulka Češke u Tirani Ratka Calabkova.

Sokola Mjacaja, koji je nedavno izašao iz zatvora na koji je osuđen zbog oružane pljačke tokom koje je ubijeno i dete, policija je identifikovala na osnovu tragova krvi u automobilu i otisaka.

U nedelju popodne u poteri 350 policajaca opkoljen je u selu blizu Skadra gde se sakrio, a nakon predaje priznao je sinoć ubistvo. "Taj čovek je trebalo da bude u zatvoru za svoj prethodni zločin a ne da izađe i ponovo ubija", poručio je na društvenim mrežama albanski ministar unutrašnjih poslova Samir Tahiri.

Sokol Mjacaj osudjen je 2010. godine za oružanu pljačku zajedno sa braćom tokom koje je ubijeno dete, u zatvoru je proveo pet godina a pušten je dve godine ranije zbog dobrog vladanja. Ubistvo čeških turista pokrenulo je talas solidarnosti među Albancima koji su na Fejsbuku osnovali grupu Albanci se izvinjavaju Česima, a u subotu u Skadru i sinoć u Tirani centrom su prošli mahom mladi Albanci sa češkim zastavama i pred ambasadu položili cveće i zapalili za Mihala i Anu sveće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track