(FOTO) SUVIŠE MLAD DA ODGOVARA: Učenik (13) iz samostrela ubio profesora i ranio još četvoro
Foto: Tanjug

Ubilački pohod u Barseloni

(FOTO) SUVIŠE MLAD DA ODGOVARA: Učenik (13) iz samostrela ubio profesora i ranio još četvoro

Planeta -
Pomahnitali 13-godišnjak prvo je ustrelio svoju profesorku i njenu ćerku, a onda je ubio profesora koji je došao da vidi šta se događa. Policija ne može da ga uhapsi jer je premlad
1 / 5 Foto: Printscreen Yt

BARSELONA - Jedan 13-godišnji učenik upao je jutros u srednju školu u Barseloni i iz samostrela ubio profesora i povredio još najmanje četiri osobe, ali policija može samo da ga zadrži jer je suviše mlad da bi bio krivično odgovoran, javljaju španski mediji.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

O daljem postupanju prema maloletnom ubici će odlučiti sudija za maloletnike, budući da španski zakon propisuje da se u slučajevima kad je počinilac mlađi od 14 godina primenjuju samo mere edukativnog karaktera i rad sa porodicom maloletnika, piše Mundo.

Dečak sa inicijalima M.P.C. je jutros upao u srednju školu "Žoan Fuster" u Barseloni i iz ručno izrađenog samostrela, proizvedenog od drveta i hemijskih olovaka, ubio profesora i povredio još najmanje četiri osobe, dva profesora i dva učenika.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

U školu je stigao oko devet sati, sat vremena pošto je počeo čas španskog. Pokucao je na vrata i kada mu je profesorka otvorila da ga pusti, on joj je pucao u lice, nanevši joj lakše i srednje teške povrede. Zatim je pucao i na jednu učenicu, inače profesorkinu ćerku.

Pošto je čuo buku, profesor iz susedne učionice je izašao sa svog časa da zaustavi napad i tada je dete pucalo i na njega i ubilo ga. Ubijeni profesor je predavao društvene nauke, a u školi "Žoan Fuster" je radio tek četiri dana, navode španski mediji.

Maloletni ubica zatim je otišao u drugu učionicu i tamo hladnim oružjem naneo povrede jednom učeniku starom 14-godina, koji je kasnije prebačen kolima hitne pomoći u bolnicu "Sant Pau" u Barseloni. Još jedna profesorka je tom prilikom zadobila povrede hladnim oružjem po licu, ali je posle ukazane prve pomoći puštena kući.

Iz straha da napadač ne povredi još nekoga, ostali profesori su zaključali učenike u učionice.

Trinaestogodišnjak je posle napada bacio svoj ručno izrađeni samostrel, a zatim su ga profesori savladali. Policajci ga i dalje drže pod kontrolom u školi, dok su ostala deca prebačena kući pošto su dala izjave.

Njegovi školski drugovi ispričali su da je M.P.C. pre napada sastavljao "crne liste sa imenima profesora i dece koji mu se nisu sviđali".

"Uvek je pričao o oružju i o tome da će jednog dana ubiti profesore i učenike koji mu se nisu sviđali", rekla je jedna učenica iz njegovog odeljenja, dok su drugi naveli da je prošle nedelje u više navrata rekao da će ubiti sve profesore, a zatim izvršiti samoubistvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track