SVI PUKLI OD SMEHA: Poslali policiju na udruženje bradonja jer su mislili da su teroristi
Foto: Printscreen Facebook Bearded Villains

Zabuna

SVI PUKLI OD SMEHA: Poslali policiju na udruženje bradonja jer su mislili da su teroristi

Planeta -
Članovi švedskog udruženja "Loši bradati momci" prošle nedelje se okupili na tvrđavi Braehus gde su se fotografisali sa crno-belom zastavom sa dva iscrtana mača

STOKHOLM - Policija u Švedskoj je intervenisala nakon dojave da udruženje koje okuplja muškarce s bradom u toj zemlji podseća na terorističku organizaciju ISIS.

Udruženje inače, koristi simbol koji je vrlo sličan simbolu koji koriste militanti ISIS-a.

Članovi ovog švedskog udruženja koje se naziva "Loši bradati momci" prošle sedmice su se okupili na tvrđavi Braehus, udaljenoj 300 kilometara južno od Štokholma, gde su se fotografisali noseći simbole udruženja kao i crno-belu zastavu na kojoj su bila iscrtana dva mača.

Osoba koja je motociklom prolazila tim područjem pozvala je policiju misleći da se radi o pripadnicima ISIS-a.Policija je došla na mesto događaja nakon čega je utvrđeno da se radi o lokalnom udruženju koje okuplja muškarce koji vole puštati duge brade.

Jedan od članova udruženja Andres Franson novinarima je rekao da im je policija objasnila da su se ispred tvrđave okupili teroristi ISIS-a.

Dodao je kako su se policajci samo nasmejali kada su utvrdili da se radilo o lažnoj dojavi.

Zvaničnici udruženja su kasnije saopštili da se njihovo udruženje već godinama bori za zaštitu ljudskih prava i protiv rasizma.

(Anadolia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track