UHAPŠEN U TURSKOJ: Pao terorista koji je odabrao lokacije napada u Parizu
Foto: Reuter

Za organizovanje masakra

UHAPŠEN U TURSKOJ: Pao terorista koji je odabrao lokacije napada u Parizu

Planeta -
Turska policija uhapsila je Ahmeta Dahmanija, Belgijanca marokanskog porekla, zbog sumnje da je nalazio ciljeve za ekstremističku Islamsku državu u napadima izvedenim u Parizu prosle nedelje u kojima je poginulo 130 ljudi, javio je danas Rojters prenoseći izveštaj turske novinske agencije Dogan.

Dahmani (26) je uhapšen u luksuznom hotelu u Antaliji, javio je Dogan ne navodeći izvore. U izveštaju turske novinske agencije navodi se da su uhapšena još dvojica Sirijaca na obližnjem auto-putu zbog sumnje da ih je poslala IS iz Sirije da obezbede bezbedan prolazak Dohmanija na granci, kao i da su oni planirali da se sastanu sa njim.

Pripadnici antiterorističke policije pratili su Dahmanija od trenutka kada je stigao avionom u Antaliju do hotela u distriktu Manavgat, navela je agencija Dogan.

Turske vlasti su deportovale u sredu grupu od osam Marokanaca, koje su prethodno zadržali u pritvoru na glavom istanbulskom aerodromu "Kemal Ataturk" zbog sumnje da su u pitanju ekstremisti terorističke grupe Islamska država, koji su planirali da otputuju u Nemačku predstavljajući se kao izbeglice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja