UHAPŠENA UGLEDNA NOVINARKA: Vlasti u Turskoj tvrde da je povezana sa Gulenovim pokretom!
Foto: Printscreen Twitter

Erdogan nastavlja odmazdu

UHAPŠENA UGLEDNA NOVINARKA: Vlasti u Turskoj tvrde da je povezana sa Gulenovim pokretom!

Planeta -

Turske vlasti uhapsile su uglednu novinarku i bivšu poslanicu Nazli Ilicak zbog sumnje da je povezana s pokretom Fethulaha Gulena, koga vlada okrivljuje za pokušaj puča, javila je agencija Dogan

Time je broj novinara, koji su posle neuspelog pokušaja državnog udara završili iza rešetaka, porastao na osam, a 42 su pod istragom.

Ilicak je uhapšena u letovalištu Bodrumu, na egejskoj obali.Poznata komentatorka uhapšena je zbog sumnje da je povezana s pokretom Fethulaha Gulena, kojeg vlada okrivljuje za pokušaj puča. Gulen, koji je bio Erdoganov saveznik, ali su se poslednjih godina razišli živi u SAD.

Ilicak je dobila otkaz u provladinom listu Sabahu 2013. pošto je zatražila ostavku nekoliko ministara iz vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) zbog sumnje u korupciju.

Od pokušaja udara u Turskoj je pritvoreno više od 13.000 ljudi, a desetine hiljada državnih službenika suspendovane su su s dužnosti.

Vlada je proglasila vanredno stanje na 90 dana. Premijer Binali Jildirim objavio je da će most na Bosforu, na kojem se u noći puča odvijala drama u kojoj su poginuli civili, biti preimenovan u "Most mučenika 15. jula".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track