UHAPŠENI: Tinejdžeri planirali teroristički napad u Australiji
Foto: Ap

Meta policija

UHAPŠENI: Tinejdžeri planirali teroristički napad u Australiji

Planeta -
Petorica osumnjičenih nameravali su da izvrše teroristički napad 25. aprila, prilikom obeležavanja Dana Anzak, Nacionalnog dana sećanja na Australijance koji su poginuli u Prvom svetskom ratu

SIDNEJ - Pet australijskih tinejdžera danas je uhapšeno u Melburnu, pošto su osumnjičeni da su, po ugledu na Islamsku državu, planirali teroristički napad u Australiji.

Prema prvim rezultatima istrage, petorica osumnjičenih nameravali su da izvrše teroristički napad 25. aprila, prilikom obeležavanja Dana Anzak, Nacionalnog dana sećanja na Australijance koji su poginuli u Prvom svetskom ratu.

Potencijalna meta osumnjičenih bili su pripadnici policije. Australija je među državama koje se potencijalno nalaze na meti terorista. Najmanje 110 Australijanca otišlo je u Irak i Siriju, kako bi se pridružili islamskim ekstremistima.

Jedan čovek iranskog porekla u decembru prošle godine zarobio je 18 ljudi u jednom kafeu u Sidneju i naterao ih da razviju zastavu Islamske države. U policijskoj akciji ubijen je otmičar, kao i dva taoca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track