UKRALI 200 MILIONA FUNTI VREDNE DRAGULJE: 7 uhapšeno zbog najveće krađe u istoriji Britanije
Foto: Reuters

Provalili u najčuvaniji trezor

UKRALI 200 MILIONA FUNTI VREDNE DRAGULJE: 7 uhapšeno zbog najveće krađe u istoriji Britanije

Planeta -
Svi uhapšeni su muškarci i pohvatani su tokom jutarnje akcije u kojoj je 200 policajaca izvršilo raciju na 12 adresa u severnom delu Londona i Kentu

LONDON - Britanska policija je uhapsila danas sedam osoba zbog pljačke sefova tokom uskršnjeg vikenda u glavnom londonskom trezoru za nakit, u poslovnoj zoni Haton garden, kada su lopovi pobegli sa gotovinom i draguljima u vrednosti od 201 milion funti.

Uhapšeno je sedam muškaraca starih od 48 do 76 godina. Trenutno su u londonskoj policijskoj stanici na ispitivanju. Oni su uhapšeni tokom jutarnje akcije u kojoj je 200 policajaca izvršilo raciju na 12 adresa u severnom delu Londona i Kentu, prenela je agencija AP. Na nekim od tih lokacija pronađene su torbe sa izuzetno vrednim stvarima, među kojima su i one ukradene iz sefova.

Istraga: Pljačkaši su pomoću teške opreme za sečenje provalili u podrum sa trezerom (Foto: Printscreen YouTube)
Istraga: Pljačkaši su pomoću teške opreme za sečenje provalili u podrum sa trezerom (Foto: Printscreen YouTube)

Britanska štampa je pisala da je to bila najveća pljački ikada u Velikoj Britaniji, u kojoj su lopovi upotrebili tešku opremu za sečenje da bi dospeli u podrum sa trezorom, u kojem su sefovi skoro 300 prodavaca dijamanata i zlata i više od 50 radnji koje prodaju dragulje. Britanski Telegraf je ranije objavio da su lopovi ušli u zgradu preko okna za lift, pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbednosti, da bi potom upotrebili teške mašine za sečenje, provaliti u trezor i otvorili sefove, smeštene u zgradi Haton garden. Vidljivih oštećenja sa spoljne strane zgrade nije bilo.

To nije prvi put da su na meti lopova bili sefovi u Haton gardenu, kvartu koji je poznat po dijamantima i trgovini zlatom. Poslednja takva krađa bila je 2003. godine, kada je odneto oko 1,5 miliona funti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track