ULICA U ANKARI DOBIJA IME UBIJENOG RUSKOG AMBASADORA: I to ona u kojoj se nalazi ambasada Rusije
Foto: Reuters

Odavanje počasti

ULICA U ANKARI DOBIJA IME UBIJENOG RUSKOG AMBASADORA: I to ona u kojoj se nalazi ambasada Rusije

Planeta -

Ulica u Ankari u kojoj se nalazi ambasada Rusije dobiće ime ubijenog ruskog ambasadora Andreja Karlova, saopštio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

„Doneli smo odluku, juče me je o tome telefonom obavestio premijer Turske da bi se ovekovečilo sećanje na gospodina Karlova, kako u Ankari tako i u Turskoj uopšte, da će ulica u kojoj se nalazi ambasada Rusije biti preimenovana u Ulicu Andreja Karlova“, izjavio je Čavušoglu na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim u Moskvi.

Čavušoglu je rekao da Rusija i Turska neće dozvoliti organizatorima ubistva da nanesu štetu dijalogu dveju zemalja.

On je dodao da će vinovnici zločina biti kažnjeni. Sada stanovnici Ankare dolaze do ruskog diplomatskog predstavništva da bi položili cveće. Povećane su bezbednosne mere u blizini ambasade, potpuno je blokiran saobraćaj u ulici u kojoj se nalazi ulaz u ambasadu.

Andrej Karlov napadnut je na otvaranju izložbe, a od zadobijenih rana preminuo je na licu mesta. Ubica koji je likvidiran tokom specijalne operacije zvao se Mevlut Mert Altinaš i on je više od dve godine radio u policiji.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track