UMIRALI U MUKAMA: Putnicima ruskog aviona pucali organi, tela isisana kroz rupu na repu!
Foto: Reuters 2 Nov 2015

Jeziva smrt

UMIRALI U MUKAMA: Putnicima ruskog aviona pucali organi, tela isisana kroz rupu na repu!

Planeta -
Agonija je trajala nekoliko minuta, a istražitelji su saopštili da su tela žrtava pronađena u jako lošem stanju

Objavljeni su prvi rezultati forenzičkih analiza tela žrtava iz srušenog ruskog aviona iznad poluostrva Sinaja u Egiptu. Podaci pokazuju da je većina putnika stradala zbog pucanja unutrašnjih organa. Tela su imala i teške opekotine i uticaj drugih faktora. Do sada je samo rutinski pregledano oko stotinu tela nastradalih putnika.

Prema prvim preliminarnim izveštajima avion je s radara nestao u subotu u 6.14 sati, a u 6.17 je pao. To znači da je agonija putnika trajala nekoliko minuta. Istražitelji su saopštili da su tela žrtava pronađena u jako lošem stanju. Za konačna zaključak, forenzičari će svako telo podvrgnuti seriji od 15 analiza.

Igor Albin, zamenik gradonačelnika Sankt Peterburga rekao je da je do sada identifikovano devet žrtava, dok bi identifikacija svih 224 poginulih mogla potrajati nekoliko nedelja. Stručnjaci za vazduhoplovstvo i terorizam smatraju da je ruski avion najverovatnije raznela bomba koja je letelicu pogodila sa zemlje ili je bila postavljena u njoj. Prema njihovoj oceni, taj scenario je realniji od tehničkog kvara.

Kao jedan od argumenata za to, stručnjaci navode činjenicu da posada nije uputila poziv u pomoć. Značajno je i to što se materijal kojim prekriven trup aviona oljuštio prema napolje, što ukazuje na jaku udarnu silu iznutra. Uz to, stručnjaci koji pretražuju mesto pada pronašli su u utorak delove nepoznatog porekla koji ne pripadaju srušenom Airbusa A321. Još uvek se ispituje o čemu se radi.

Prema rečima neimenovanog ruskog stručnjaka za vazduhoplovstvo, nije isključeno da je do raspada aviona dovela čak i manja bomba, koja je napravila rupu veličine lubenice. Takva rupa dovoljna je da poremeti pritisak u avionu i dovede do katastrofe.

(daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track