USPEH RACIJE U LEGLU NARKO-MAFIJE: U Lazaratu uhapšena braća odgovorna za ubistvo policajca
Foto: AP

Doakali im

USPEH RACIJE U LEGLU NARKO-MAFIJE: U Lazaratu uhapšena braća odgovorna za ubistvo policajca

Planeta -
Arbion Aliko (20) i Alban Aliko (18) obučavali su desetine mladića tokom perioda od šest meseci da napadaju policiju u cilju obnove proizvodnje kanabisa

TIRANA - Albanska policija je uhapsila dvojicu braće, osumnjičenih da su predvodili grupu mladića, odgovornih za ubistvo jednog pripadnika elitne policijske jedinice u selu Lazarat na jugu zemlje.

Oko 500 policajaca uz podršku helikoptera pronašla je dvojicu muškaraca iz Lazarata, kako se skrivaju u jednom vojnom skloništu iz komunističke ere, u šumi oko 18 kilometara severno od sela, preneo je Rojters.

Foto: AP
Foto: AP

Prema navodima tužilaštva, Arbion Aliko (20) i Alban Aliko (18) obučavali su desetine mladića tokom perioda od šest meseci da napadaju policiju u cilju obnove proizvodnje kanabisa u Lazaratu, nakon masovne policijske racije u tom albanskom selu pre godinu dana.

Policajac Ibrahim Baša (31), bivši vojnik koji se borio u Avganistanu i Iraku, ubijen je pošto je njegov tim pomogao kolegama na koje je otvorena vatra.

Ministar policije Saimir Tahiri pozdravio je hapšenje odgovornih.

Albanska policija je uništila 71 tonu kanabisa i 133.567 biljaka, pet kilograma heroina, četiri tone semena kanabisa i 17 litara ulja kanabisa u operaciji prošlog juna. Oko 500 komada oružja, od kojih deo teškog, i pola miliona metaka, takođe je zaplenjeno. Italijanska policija procenjuje da je Lazrat proizvodio u 2013. kanabis u vrednosti od 4,5 milijardi evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track