UŽAS: Platili 130.000 dolara, a dobili mrtvu ćerku
Foto: Shutterstock

Neuspeo otkup mlade meksičke bogatašice

UŽAS: Platili 130.000 dolara, a dobili mrtvu ćerku

Planeta -
Isarve Kano Vargas (19) ubijena iako su njeni roditelji dali novac kidnaperima. U zločin umešan i sin lokalnog političara Hesus Karasko Lopez (21)

MEKSIKO SITI - Roditelji mlade Meksikanke Isarve Kano Vargas (19) iz grada Kokskatlana, koja je oteta u aprilu, platili su za njen otkup 130.000 dolara, ali im je ćerka ipak vraćena mrtva nakon što je brutalno pretučena i zadavljena.Nesrećnu devojku, inače praunuku bivšeg meksičkog državnika i sestričinu visokopozicioniranog gradskog funkcionera, kidnapovao je Hesus Karasko Lopez (21), sin nekadašnjeg uglednog političara Anhela Karaska Rivere. On je nedavno pozvao roditelje svoje žrtve i od njih zatražio dva miliona pesosa, što je oko 130.000 dolara, u zamenu za njenu slobodu. Njeni otac i majka nisu odmah znali ko je otmičar, ali odlučili su da isplate taj iznos i ne kontaktiraju s policijom.Međutim, kidnaper nije odustao, već je nakon toga od zabrinutih roditelja zatražio dodatnih 9.000 dolara. Oni su tek tada obavestili vlasti kroz kakav pakao prolaze, a istražitelji su brzo uspeli da dođu do otmičara, jer su utvrdili da se Isarve poslednji put pre nestanka videla upravo s Lopezom. Kad su došli do njega, ubrzo su pronašli i telo ubijene devojke, koje je bilo bačeno na oko 20 kilometara od centra grada Kokskatlana. Veruje se da je brutalno zadavljena mnogo pre nego što su roditelji pozvani da daju otkup.- Verujemo da su otmičari strahovali da će ih devojka prijaviti - objasnio je portparol policije u Kokskatlanu.Iako prve informacije dostupne medijima pokazuju da je Vargasova pretučena i zadavljena, detalji o njenoj smrti biće dostupni tek nakon forenzičke analize.

Imao saučesnikeVeruje se da je grupno silovanaOtmičar Hesus Karasko Lopez (21) oteo je Isarve Kano Vargas uz pomoć svojih prijatelja Efraina Mendeza Kabrera (28) i Haira Adana Gutijereza Kabrera (21). Zato se strahuje da su trojica kidnapera možda pre brutalnog ubistva grupno silovala devojku. Nakon što je policija uhapsila Lopeza, privela je i njegove saučesnike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track