PROGONILI JE: Žrtvu grupnog silovanja ponovo silovali isti muškarci
Foto: Shutterstock

Pripadnica najniže kaste

PROGONILI JE: Žrtvu grupnog silovanja ponovo silovali isti muškarci

Planeta -

Indijska studentkinja koja je pre tri godine bila žrtva silovanja, opet se našla u bolnici nakon što ju je ponovo silovala grupa muškaraca, među kojima i neki koji su optuženi za prethodno silovanje, saopštila je danas policija.

Policija u državi Harajana, gde se dogodio napad, traga za petoricom koji su optuženi da su oteli 21-jednogodišnju studentkinju ispred njenog koledža, a zatim je drogirali i silovali u automobilu.

Studentkinja, koja je po indijskom kastinskom sistemu pripada najnižoj kasti takozvanih "nedodirljivih" nađena je u sredu uveče kako leži bez svesti u žbunju uz auto-put.

Zamenik šefa policije u Harajani Pušpa Katri izjavio je da je studentikinja, koja se još nalazi u bolnici, identifikovala svu petoricu, od kojih su dvojica trenutno na slobodi uz kauciju dok čekaju suđenje za prvo silovanje iste osobe 2013. godine, prenosi AFP.

"Identifikovala je svih pet optuženih, a dvojica od njih su bili uključeni u grupno silovanje studentkinje u okrugu Bivandi 2013. godine. Formirali smo nekoliko timova kako bi uhapšili optužene," izjavio je Katri AFP-u.

Porodica studentkinje je optužila pomenutu petoricu da su im pretili pre napada u sredu tražeći da povuku tužbu za silovanje iz 2013. godine.

"Stalno su pretili da će nas kompromitovati. Čak su nudili i pozamašnu sumu za poravnanje, ali mi nismo pristali," rekao je brat žrtve kako prenosi Hindustan tajms.

Porodica kaže i da su bili primorani da se presele u drugi okrug zbog maltretiranja kojima su ih podvrgavali optuženi. Njihove komšije, pripadnici kaste nedodirljivih, održali su proteste u nedelju kako bi tražili pravdu za žrtvu.

Nasilje nad ženama u Indiji bilo je u centru svetske pažnje posle grupnog silovanja jedne studentkinje u autobusu u Nju Delhiju koje je imalo fatalni ishod.

Taj slučaj je doveo do reforme indijskih zakona o silovanju, ubrazanja sudskog procesa i oštrijih kazni, ali najnoviji podaci pokazuju da je u 2014. godini zabeleženo 36.735 slučajeva silovanja dok aktivisti kažu da je pravi broj čak i veći jer je žrtve često sramota da prijave silovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track