UZBUNA ZBOG IGRAČKE: Čovek koji je izazvao paniku u Rimu nosio plastičnu pušku sinu
Foto: Profimedia

Pometnja zbog poklona

UZBUNA ZBOG IGRAČKE: Čovek koji je izazvao paniku u Rimu nosio plastičnu pušku sinu

Planeta -
Muškarac koji je sinoć izazvao paniku kad se prošetao s plastičnom puškom po rimskoj železničkoj stanici Termini je majstor za pice koji je nosio tu igračku na poklon sinu, javili su danas lokalni mediji.

Taj 44-godišnji Rimljanin razdvojen od žene je kao i svake nedelje seo na metro, zatim na regionalni voz i na kraju na autobus da vidi sina koji živi sa bakom i dekom u Anjaniju, 60 kilometara jugoistočno od Rima.

Ovoga puta je kupio plastičnu pušku kao poklon detetu zbog karnevala. U metrou i na stanici uspaničeni putnici pozvali su policiju da jave da se pojavio naoružan muškarac, zbog čega je oko 20 sati evakuisana stanica Termini i poslat veliki broj policajaca.

Istražitelji su brzo pronašli na snimcima nadzornih kamera kako taj čovek obučen u crne pantalone i teget jaknu mirno hoda sa puškom uperenom ka zemlji. U vozu on nije ništa primetio. Pored njega je sedeo jedan pripadnik karabinjera koji nije bio na dužnosti i koji se uznemirio zbog oružja ali ga je čovek brzo umirio objasnivši mu da se radi o igrački za njegovog sina.

Kad je stigao kući karabinjer je otkrio da je dignuta panika zbog tog čoveka i javio da se radi o lažnoj uzbuni. Ali policija je tek danas uspela da nađe čoveka, koji je potvrdio priču i pokazao račun iz radnje za igračke. Najviše što može da dobije je poziv kod sudije zbog izazivanja lažne uzbune.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track