UŽIVO DAN 167 BORBE: Nove civilne žrtve u Donjecku, sukobi u Gorlovki
Foto: Reuters

Građanski rat u Ukrajini

UŽIVO DAN 167 BORBE: Nove civilne žrtve u Donjecku, sukobi u Gorlovki

Planeta -
u Donjecku su čitavu noć trajale borbe i pogođena je granatom i razrušena jedna škola

DONJECK - Šest civila poginulo je u Donjecku na istoku Ukrajine tokom protekla 24 sata, dok je u Gorlovki u Donjeckoj oblasti jedna osoba poginula, a 17 je ranjeno, javile su agencije, pozivajući se na predstavnike gradskih vlasti i bolničke izvore.

TV kanalu "112 Ukrajina" prvi zamenik gradonačelnika Donjecka Konstantin Savinov rekao je da je juče poginulo šest civila a da je 12 njih zadobilo rane od gelera. Prema ranijim izveštajima agencija u Donjecku su čitavu noć trajale borbe i pogođena je granatom i razrušena jedna škola.

Vršilac dužnosti glavnog lekara Druge gradske bolnice u Gorlovki Vladimir Harkovski izjavio je da je prilikom artiljerijske paljbe juče poginuo najmanje jedan žitelj tog grada, a da je 17 ranjeno gelerima, prenosi Tanjug.

Ranije danas vlasti Luganska saopštile su da je najmanje troje civila poginulo, a da je još osam ranjeno tokom proteklih 24 sata u oružanom sukobu i pucanju na Lugansk.

Tokom više od tri meseca žestokih borbi poginulo je približno 1.150 ljudi, od kojih je ogromna većina civila, podseća Frans pres.

15.08 - Delovi tela koje su pronašli međunarodni istražitelji na mestu u istočnoj Ukrajini gde je pao oboreni malezijski putnički avion sa 298 ljudi stigli su jutros pred zoru u kamionima hladnjačama u grad Harkov. U kamionima su bili posmrtni ostaci i lične stvari pronađene tokom dvodnevne potrage čiji cilj je bio da se nađu preostale žrtve u padu aviona koji je oboren 17. jula u oblasti u kojoj su vođene žestoke borbe između ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.

Ukrajinska vojska kod Luganska, Foto Reuters

13.00 - Najmanje troje civila poginulo a još osam je ranjeno tokom proteklih 24 sata u oružanom sukobu i pucanju na Lugansk, saopštile su danas gradske vlasti, dok istovremeno ukrajinski i ruski mediji izveštavaju da su u drugom oblasnom centru na istoku Ukrajine, Donjecku, čitavu noć trajale borbe i da je pogođena jedna škola. Pod artiljerijskom vatrom bile su teritorije Artjomovskog, Oktobarskog, Lenjinskog i Kamenobrodskog rejona, navodi ukrajinska agencija. Gradski antikrizni centar navodi da je situacija kritična.

Primopredaja crnih kutija malezijskog boinga 777 MH 17, foto Reuters

11.47 - Preliminarni podaci dobijeni dešifrovanjem crne kutije srušenog putničkog aviona "boing-777" malezijske aviokompanije pokazuju da tokom leta "nije bilo vanredne situacije", piše danas malezijski Nju sandej tajms. Taj dnevnik, pozivajući se na izvor u grupi međunarodnih eksperata koji istražuju uzroke tragedije, navodi da je poslednji registrovani razgovor u pilotskoj kabini bio razgovor posade sa kopnenim službama kontrole leta i da u onome što se čulo "nije bilo ničeg neobičnog". "Do sada je utvrđeno da poslednji glas koji se čuje nije bio pilotov", rekao je taj izvor ne navodeći druge detalje istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track