UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO BIJU ŽENE U GLAVU S LEĐA: U Londonu drastično povećan broj napada na muslimane
Foto: Printscreen Youtube

Opasno je nositi burku

UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO BIJU ŽENE U GLAVU S LEĐA: U Londonu drastično povećan broj napada na muslimane

Planeta -
Video snimak koji prikazuje kako mladić Mihael Ajoade (34) napada s leđa šesnaestogodišnju Tasnim Kabir dok hoda ulicom i udara je tako jako da ona pada na lice i ostaje da nepomično leži na trotoaru

LONDON - Britanci sve više mrze muslimane, a policija ove zemlje je saopštila da je zabeležen povećan broj napada na pripadnike islamske vere, bez obzira na pol.

To potvrđuje i video snimak koji prikazuje kako mladić Mihael Ajoade (34) napada s leđa šesnaestogodišnju Tasnim Kabir dok hoda ulicom i udara je tako jako da ona pada na lice i ostaje da nepomično leži na trotoaru.

Na snimku se jasno vidi kako muškarac i sve snage udara devojku koja na sebi nosi burku, pa je očigledno da je muslimanske veroispovesti. Devojka na putu do škole hoda ulicama Londona bez ikakvih provokacija, ali je očigledno izazvala napadača da je mučki udari u glavu s leđa, a ona je prilikom pada na beton je polomila zube i pocepala usne.

Ovaj događaj se odigrao u novembru 2012. godine, a napadač je uhapšen pošto je objavljen ovaj strašan snimak koji je bio ključni dokaz da se Ajoade, inače poreklom iz Nigerije, osudi na 4 godine zatvora.

Britanska policija tvrdi da postoji drastičan porast zločina iz mržnje protiv muslimana u Londonu, a žene sa maramama na glavi su 60 odsto žrtava. Oni dodaju da je od jula prošle godine do jula ove godine zabeležen porast nasilja prema muslimanima od 70 odsto.

(Z. T. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track