(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KAMIONOM UBILI MEDVEDA IZ ZABAVE: Ministar traži najoštriju kaznu za NIŠTARIJE
Foto: Printscreen Youtube

Brutalno

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KAMIONOM UBILI MEDVEDA IZ ZABAVE: Ministar traži najoštriju kaznu za NIŠTARIJE

Planeta -

Viralni snimak na kome grupa muškaraca u ruskom Sibiru namerno nasmrt gazi mrkog medveda kamionom, izazvala je zgražavanje, ali i rezultirala kriminalnom istragom.

Video, koji je pogledan na hiljade puta otkada je objavljen na Jutjubu, kategorizovan je, verovali ili ne, kao "zabava".Na snimku se vidi kako nesrećni medved uzalud pokušava da pobegne od kamiona kroz duboki sneg. U isto vreme, snimatelj ili druga osoba iz grupe ushićeno viče "Zgazi ga!".

Kamion koji se vidi na snimku obično koriste ruski rudarski i naftni radnici, javlja Gardijan.Nakon što ga pregaze, vozač kamiona ide u rikverc, otkrivajući još uvek živu, ali smrtno ranjenu životinju. Muškarac se penje na haubu kamiona kako bi napravio što bolju fotografiju svog zverstva. Ali već u sledećem kadru, jasno je da je medved mrtav.

Ruski istražitelji iz regije Jakutija, u kojoj se ovo zverstvo dogodilo, objavili su da su otvorili kriminalnu istragu. Počinitelji bi mogli dobiti do godinu dana zatvora ako budu osuđeni zbog okrutnosti prema životinjama, prenosi ruska agencija Itar Tas.

"Zasad smo utvrdili da video prikazuje lokalne stanovnike. Tražićemo najozbiljniju kaznu za ove ništarije. Ovakvi zločini treba da budu kažnjeni stvarnim zatvorskim kaznama!", napisao je ruski ministar ekologije u objavi na Fejsbuku.

Ovo je već drugi incident za nešto više od godinu dana u kom je snimak okrutnog ubistva medveda u Rusiji završio na internetu. U prošlogodišnjem, još jezivijem snimku, radnici na arktičkom ostvru Vrangel navodno su prevarom naterali medveda da pojede eksploziv koji je potom detoniran u želucu životinje. Snimak je naknadno izbrisan sa Jutjuba.(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track