(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) LEŠEVI NA ULICAMA DONJECKA: U žestokim borbama poginulo 24, na desetine ranjeno
Foto: Printscreen

Užasni prizori

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) LEŠEVI NA ULICAMA DONJECKA: U žestokim borbama poginulo 24, na desetine ranjeno

Planeta -
Ukrajinska vojska saopštila je da su 23 vojnika ranjena u okršajima, koji su odneli najmanje 5.100 života u poslednjih devet mesecI

KIJEV - U sukobima između vladinih i proruskih snaga na istoku Ukrajine poginule su 24 osobe, uključujući 19 civila, saopštili su danas kijevski zvaničnici. Na desetine ljudi je u granatiranju širom donjeckog regiona ranjeno, rekli su zvaničnici, prenela je agencija AFP.

Ukrajinska vojska saopštila je da su 23 vojnika ranjena u okršajima, koji su odneli najmanje 5.100 života u poslednjih devet meseci. Sedam civila je poginulo noćas u Donjecku i jutros još petoro kada je granatama pogođen centar za raspodelu hrane, rekli su gradski zvaničnici.

Pet vojnika i sedam civila je poginulo u drugim područjima na istoku Ukrajine, navela je ukrajinska vojska. Žestoke borbe vode se oko Debaltseve, ključnog grada pod kontrolom vladinih snaga, koji železnicom povezuje Lugansk i Donjeck, koji su pod kontrolom proruskih snaga.

Agencija Rojters je prenela da su granate danas pogodile kulturni centar i trolejbus u odvojenim napadima na Donjeck, usmrtivši najmanje sedmoro ljudi. Potvrde o tom napadu kijevskih snaga, zasad, nema, navela je britanska agencija.

UPOZORENJE: VIDEO SADRŽI UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

http://www.youtube.com/watch?v=HNavMmRhjUA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track