VAŠINGTON OTVORENO ZAPRETIO MOSKVI Bajden: Šaljemo poruku Rusiji i Putin će znati za nju!
Foto: AP

Tenzije

VAŠINGTON OTVORENO ZAPRETIO MOSKVI Bajden: Šaljemo poruku Rusiji i Putin će znati za nju!

Planeta -

Činjenica je da američka nepredvidljivost i agresija nastavljaju da rastu, a takve pretnje protiv Moskve i vođstva naše zemlje su bez presedana jer je pretnju najavio američki potpredsednik '', rekao je Dmitrij Peskov za RIA Novosti, a prenosi Raša Tudej.

"Naravno, s obzirom na takav agresivan istup, moramo preduzeti mere kako bi zaštitili svoje interese, nekako se zaštititi od rizika '', rekao je portparol Vladimira Putina Dmitrij Peskov te dodao da je '' takva nepredvidljivost opasna za ceo svet ''.

Potpredsednik SAD Joe Biden izjavio je u petak za NBC Nevs kako je Vašington spreman da odgovori na hakerske napade koje navodno sprovodi Rusija i dizajnirane da ometaju predstojeće američke izbore.

"Zašto još nismo poslali poruku Putinu?", upitao je Bajdena Čak Tod, domaćin emisije u kojoj je gostovao.

"Mi šaljemo poruku '', rekao je Bajden. 'Imamo za to kapacitete i ..."'' On će to znati? ", Prekinuo ga je voditelj pitanjem.

"Putin će znati. To će se dogoditi kada mi odlučimo i pod okolnostima koje će imati najveći uticaj", odgovorio je američki potpredsednik.

Bajdenove pretnje poklopile su se sa izveštajem NBC koji se poziva na "sadašnje i bivše zvaničnike" koji tvrde da CIA navodno planira "tajni" hakerski napada na Rusiju u znak odmazde zbog navodnih ruskih nastojanja da utiču na američke izbore i to protiv Hilari Klinton .

Ta operacija je osmišljena da se osramoti vođstvo Rusije, prijavio je NBC.U izveštaju se tvrdi kako imaju direktna saznanja o situaciji te da je '' CIA bila zadužena za to da Beloj kući ponudi opcije ''.

Vikiliks je međutim, izrazio je sumnju u to da je izveštaj o "tajnom sajber ratu protiv Rusije '' istinit.

"Ako su te tvrdnje ozbiljne onda 1) ne bi bile najavljene i 2) za to bi bila zadužena NSA (Agencija za nacionalnu bezbednost) a ne CIA", VikiLeaks je objavio na Tvitteru.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track