VELIKO SPREMANJE: Putin otpustio više zvaničnika bezbednosnih službi
Foto: AP

Leteli otkazi

VELIKO SPREMANJE: Putin otpustio više zvaničnika bezbednosnih službi

Planeta -

Ovo je jedna od najobimnijih rekonstrukcija bezbednosnih organa poslednjih godina.

U dekretu objavljenom na sajtu predsednika Rusije navodi se da je Vladimir Putin otpustio tužioca za saobraćaj na jugu zemlje Sergeja Dmitrijeva, direktora Savezne zatvorske službe Igora Klimenova i zamenika unutrašnjih poslova Krima Dmitrija Nekljudova, preneo je Rojters.

Putin je, između ostalih, otpustio dva zamenika predsednika Ruskog istražnog komiteta Jurija Njirkova i Vasilija Piskareva. Predsednik Rusije je istovremeno unapredio istražioca Komiteta za specijalne slučajeve Leva Guru u višeg istražioca. Gura je preuzeo tu poziciju od majora Igora Krasnova, koji je imenovan zamenikom predsednika Istražnog komiteta. Krasnov je tokom proteklih deset godina predvodio neke od najvećih istraga ubistava i pokušaja ubistava u Rusiji, a lani je postavljen za glavnog istražioca ubistva opozicionog lidera Borisa Njemcova.

U dekretu se ne navode razlozi personalnih promena u ruskim federalnim bezbednosnim službama, navodi Rojters. Putin je posebnim dekretom takođe očekivano postavio bivšeg ruskog ministra finansija Alekseja Kudrina zamenikom predsednika Ekonomskog saveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja