VEZAN ZA KRST I ZAKLAN ZBOG LJUBAVI: Albanci ubili Italijana zbog Makedonke!
Foto: Facebook

Svirepa ljubomora

VEZAN ZA KRST I ZAKLAN ZBOG LJUBAVI: Albanci ubili Italijana zbog Makedonke!

Planeta -
Iljina devojka Ambera Salidži (19), poreklom iz Makedonije viđala se i sa Ismaeleom, što je i bio povod za ovaj stravičan zločin

Albanac Ilji Meta (20) je uz pomoć prijatelja Marja Meme (19) zaklao sedamnaestogodišnjeg Italijana Ismaelea Lulija usred šume u okolini Pezara. Iljina devojka Ambera Salidži (19), poreklom iz Makedonije viđala se i sa Ismaeleom, što je i bio povod za ovaj stravičan zločin.Kako navode italijanski mediji, upravo je tinejdžerka iz Makedonije odigrala ključnu ulogu u ovom zločinu. Naime, sa Amberinog telefona stigla je SMS poruka žrtvi, u kojoj je pisalo:

"Dođi, želim da te vidim".

Luli je nakon poruke pošao da se nađe sa Amberom na autobuskoj stanici gde su se prvi put upoznali, ali je umesto nje naleteo na dva mladića iz Albanije.

Il lupo perde il pelo ma non il vizio

Posted by Ismaele Lulli on Tuesday, 3 March 2015

Ilji Meta i Marja Meme pozvali su ga da pođe sa njima, što je nesrećni mladić i učinio. Meta je vozio majčin auto i sva trojica su krenula ka obali reke koja protiče kroz šumu. Zaustavili su se u blizini jedne crkvice, gde je Luli dobio udarac u glavu od kojeg se onesvestio, a pošto je bio krupniji od dvojice mladih Albanaca, Meta ga je vezao lepljivom trakom za gvozdeni krst i zalepio mu komad trake na usta.

Tu je Luliju prerezao grlo nožem dugim 18 centimetara, nakon čega su se Meta i Meme okupali u reci da bi ubica sprao krv. Policija je kasnije pronašla nož, kao i Lulijev mobilni telefon sa kojeg su njegovoj majci i devojci poslate poruke iste sadržine:

"Ne tražite me, menjam život, idem u Milano". Cilj je bio da se time uspori potraga za Lulijem. Otkriveno je da joj je ubica Meta ranije svojoj devojci Amberi poslao poruku na albanskom "Ubiću ga", koju su pratile pogrdne reči na njen račun.

Ipak, Ambera i nakon svega, tvrdi da i dalje voli ubicu, i da će ga čekati, pri čemu nije ni osudila to što je zbog nje zaklao srednjoškolca.

"Umorna sam od sakrivanja. Ako možete, javite mom Iljiju da ću ga čekati celog života i da ću ga uvek voleti", vikala je Ambera sa balkona novinaru "Korijere dela sera" koji je došao ispred zgrade u industrijskoj zoni Lunano u kojoj žive albanske i marokanske porodice.

Ona nije prisustvovala sahrani Lulija sa kojim tvrdi da nije ništa imala, iako su viđani u obližnjem gradu Urbinu. Karabinjeri su ubicu lokalizovali uz pomoć mobilnog telefona koji je ubica palio i gasio.

"Mnogi mladi ne znaju da žive bez upaljenog telefona. Sreća po nas", rekao je Antonio Someze, komandant karabinjera u Pezaru.

Vera Mema, majka saučesnika ubice za kojeg je utvrđeno da nije bio na mestu zločina u trenutku ubistva, već je čekao u blizini, izjavila je za italijanske medije da se njen brat u Albaniji ubio "od sramote".

Ubica Meta je preuzeo svu krivicu za zločin na sebe, ali je naveo da mu je Meme pomagao pri vezivanju žrtve.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track