(VIDEO) 43 POGINULO ZBOG GREŠKE PILOTA: Joj, povukao sam pogrešnu ručicu!
Foto: Printscreen

Stvarno joj

(VIDEO) 43 POGINULO ZBOG GREŠKE PILOTA: Joj, povukao sam pogrešnu ručicu!

Planeta -
Dramatičan pad aviona na most i u reku potresao je svet u februaru, a dogodio se zbog bizarne greške

TAIPEI - Avion aviokompanije "Transejža ervejz" koji se u februaru srušio u reku usred grada Makonga, pri čemu su poginule 43 osobe, izgleda da je pao zato što je pilot greškom povukao pogrešnu ručicu i tako isključio jedini preostali ispravni motor!!

Tri minuta posle uzletanja aviona otkazao je jedan avion, a odmah zatim crna kutija snimila je pilotove reči: "Joj, povukao sam pogrešnu ručicu", piše u najnovijem izveštaju tajvanskog Saveta za bezbednost u avijaciji.

Povlačenjem pogrešne ručice pilot Liao Đijan-zong (41) isključio je jedini preostali ispravni motor. Podaci pokazuju da je gotovo novi "ATR 72-600" na letu GE222 zatim usporio i ubrzo se srušio.

U izveštaju se niko ne okrivljuje, nego se samo predočavaju činjenice. Nacrt konačnog izveštaja izaći će u novembru, a u aprilu 2016. očekuje se i konačni izveštaj u kom će biti navedeni i uzrok nesreće i preporuke za ubuduće.

U avionu je bilo 58 putnika i članova posade, od kojih je samo 15 preživelo. Pilot je opasno krivudao između zgrada, ali uspeo je da ih izbegne i usmeri avion u reku.

http://www.youtube.com/watch?v=X6MXPdXNdHA

(Sky News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track