(VIDEO) A SAD ADIO: Hrvatski elitni vojni piloti dali otkaz zbog nepristojne ponude Omana
Foto: Printscreen Yt

Pare su pare

(VIDEO) A SAD ADIO: Hrvatski elitni vojni piloti dali otkaz zbog nepristojne ponude Omana

Planeta -
"Krila Oluje" zarađivače na novom poslu najmanje 3.500 evra, triput više nego u Hrvatskoj

ZAGREB - Akrobatska letačka grupa “Krila Oluje” Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva šokirala je zemlju jer su sva šestorica pilota podnela u sredu zahev za sporazumni prekid radnog odnosa.

Piloti su iz omana dobili ponudu koja se ne odbija - platu najmanje tri puta veću od dosadašnje. Hrvatska vojska plaćala ih je oko 1.200 evra, a osnovna pilotska plata u Omanu je 3.500 evra uz plaćeni smeštaj, prekovremeni rad, troškove...

"Krila Oluje" su pregovorarala u strogoj tajnosti i ne žele da otkriju kakvu i koliku ponudu. Zato su i njihovi neposredni nadređeni oficiri šokirani vešću, ali nemaju načina da ih zadrže: sva šestorica elitnih pilota odlužila su obaveznih 10 godina posle osposobljavanja i zakon kaže da mogu da idu u Oman čim odrade otkazni rok.

"Sam zahtev, kao i posledična odluka o istom, ma kakva ona bila, a koja će uslediti pošto se obave razgovori s pilotima, neće uticati na borbenu spremnost i sposobnosti OSRH, odnosno HRZ-a i PZO-a, u segmentu obuke i treninga pilota", saopšteno je iz Ministarstva odbrane uz potvrdu da piloti odlaze zbog bolje ponude.

Akro-grupa “Krila Oluje” osnovana je 5. avgusta 2005. na desetu godišnjicu hrvatske vojno-policijske akcije Oluja, u kojoj je, prema podacima dokumentacionog centra "Veritas", poginulo i nestalo 1.853 Srba, a proterano najmanje 220.000 stanovnika negdašnje Republike Srpske Krajine. Ove godine Hrvatska će slaviti taj pokolj bez "Krila Oluje".

http://www.youtube.com/watch?v=VhyhHTjsmLE

(Jutarnji.hr-EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja