(VIDEO) UPAO U ZAMKU ANONIMUSA: Namamili pedofila, pa ga sa sve dokazima isporučili policiji
Foto: Youtube/Printscreen

Hakeri u akciji

(VIDEO) UPAO U ZAMKU ANONIMUSA: Namamili pedofila, pa ga sa sve dokazima isporučili policiji

Planeta -
Majkl Harper, 34-godišnji pedofil iz Velike Britanije osuđen je na dve godine zatvora, a dolijao je zahvaljujući hakerima.

Nije ga uhapsila policija, niti se on predao sam. Naime, namamila ga je i policiji isporučila maskirana grupa žena i muškaraca koja se dovodi u vezu sa hakerskom organizacijom "Anonimus".

Anonimusi su ovog čoveka našli na Internetu, gde su se predstavljali kao 14-godišnja Lisa. Posle razgovora s Harperom, Anonimosi su dogovorili sastanak s njim na jednoj železničkoj stanici u Velsu, gde su ga i sačekali, a potom, uz dokaze o nameri da je on hteo da seksualno iskoristi devojčicu, predali policiji.

Grupa koja ga je sačekala bila je maskirana, a svi su odbili da otkriju svoj identitet. Harper je priznao krivicu i da je hteo da ima seksualne odnose s još jednom 14-godišnjakinjom Kloi.

U početku je Harper je odbijao da prizna svoje namere, pa je kazao kako je te poruke slao greškom, misleći da se radi o starijim ženama.

Dodao je da je imao nameru samo da razgovara, ali na kraju se "slomio" kada su mu predočeni dokazi u vidu jasne konverzacije koju su snimali Anonimusi.

Jedan od hakera koji se predstavlja kao Blejz je rekao da ima šest različitih profila na društvenim mrežama kako bi uhvatio u zamku potencijalne pedofile.

"Samo treba da im odgovarate sa po jednom rečju ili vrlo kratkim rečenicama i kako ste imali težak dan u školi", kaže on. Tada bi usledili određeni odgovori poput "meni možeš sve da kažeš" i znate sa kim imate posla, samo je pitanje koliko će daleko ići, dodaje Blejz.

(Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track