(VIDEO) BILO JE SAMO VENČANJE: Čuveni isterivač đavola venčao predsednika HDZ
Foto: Printskrin

Zanimljiv izbor

(VIDEO) BILO JE SAMO VENČANJE: Čuveni isterivač đavola venčao predsednika HDZ

Planeta -
Tomislav Karamarko i njegova dugogodišnja devojka Ana Šarić rekli su sudbonosno "da" pred najpoznatijim hrvatskim egzorcistom, fra Smiljanom-Draganom Kožulom

ZAGREB - Predsednik HDZ Tomislav Karamarko venčao se u nedelju sa svojom dugogodišnjom devojkom Anom Šarić u Crkvi Svetog Križa u zagrebačkom Sigetu, a venčao ih je najpoznatiji hrvatski egzorcista, fra Smiljan-Dragan Kožul.

Fra Kožul je osam godina bio egzorcista u Zagrebačkoj nadbiskupiji i svakog dana dolazili su mu Hrvati koji su su ga molili da skine urok s njih. Bio je pomoćnik don Gabriela Amorta, vodećeg egzorciste u Rimu te je osam godina obnašao službu egzorciste u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Njegovi bliski saradnici kažu da već 15 godina ne praktikuje egzorcizam, ali hrvatski portal Index.hr poziva se na svoj izvor iz crkve, koji kaže da fra Kožul nije ni imao biskupovu dozvolu za isterivanje đavola.

"Hiljade Hrvata zarobljeno je crnom magijom", dijagnostikovao je fra Kožul 2011. godine. U drugom intervjuu kazao je da je od stotina ljudi koji mu se javljaju samo "10 odsto stvarno opsednuto đavlom, dok su drugi duševni bolesnici".

Kožul je sam obavio više stotina egzorcizama, a jednom prilikom su mu, kako tvrdi, doneli i posednutu osmomesečnu bebu. Zaključili su da je posednuta jer nije spavala više od 20 minuta u kontinuitetu. Posle obreda isterivanja đavola, beba mu je zaspala u naručju, ispričao je Kožul.

http://www.youtube.com/watch?v=ASkWBVkkUgI

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track