(VIDEO) BIVŠI GRADONAČELNIK LONDONA: Žao mi je zbog komentara o Hitleru
Foto: Rojters

Izvinio se

(VIDEO) BIVŠI GRADONAČELNIK LONDONA: Žao mi je zbog komentara o Hitleru

Planeta -

Ken Livingston, izvinio se danas zbog svoje izjave da je nacistički vođa Adolf Hitler "podržavao cionizam pre nego što je poludeo i ubio šest miliona Jevreja".

Livingston je rekao da nije imao nameru da bilo koga uvredi svojom izjavom i da je samo govorio o činjenicama o Hitleru.

Britanska Laburistička partija suspendovala je nekadašnjeg gradonačelnika Londona, koji je zbog čvrstih levičarskih uverenja nazvan i "Crveni Ken" (Red Ken), zbog antisemitizma i drugih oblika rasizma.

Livingston je stao u odbranu laburističke poslanice Naz Šan, koja je takođe optužena za antisemitizam, za radio BBC rekao da je nacistički vođa Adolf Hitler "podržavao cionizam pre nego što je poludeo i ubio šest miliona Jevreja".

Bivši gradonačelnik Londona je rekao da kritika Izraela nije antisemitizam.

Britanska javnost i članovi opozicionih laburista kritikovali su svog lidera Džeremija Korbina da se nije usprotivio antisemitizmu u redovima Laburističke partije, na šta je on rekao da je suspendovanje članova partije poruka i da će slučaj biti ispitan.

Poslanica Naz Šah počela je nedavnu kontroverzu kada je na Fejsbuku prosledila sliku na kojoj se Izrael nalazi na teritoriji SAD s podnaslovom "Rešenje za izraelsko-palestinskih sukoba, izmestiti Izrael u SAD".

Livingston je bio gradonačenik Londona od 2000. do 2008, a blizak je saradnik Korbina koji takođe važi za izrazitog levičara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track