(VIDEO) BRITANAC TEŠKO OPTUŽUJE: Bivši premijer me silovao kad mi je bilo 12!
Foto: Shutterstock I Printscreen Yt

Pedofili u vrhu vlasti

(VIDEO) BRITANAC TEŠKO OPTUŽUJE: Bivši premijer me silovao kad mi je bilo 12!

Planeta -
Policija je zvanično osumnjičila bivšeg šefa vlade ser Edvarda Hita za pedofiliju i pozvala i ostale žrtve da se jave. Ovo je otkriveno tek pošto je Hit umro

LONDON - Bivši britanski premijer ser Edvarda Hita silovao je 12-godišnjeg dečaka kojeg je pokupio s ulice i ponudio mu utočište, saznalo se u neverovatnom zaokretu u istrazi o pedofiliji u najvišim britanskim krugovima i to nekoliko sati pošto je policija osumnjičila Hita za pedofiliju i pozvala žrtve da se jave i pomognu u istrazi.

Ovo je dosad najviše rangirani britanski zvaničnik u istrazi o velikom lancu zlostavljača dece. u koji su pre nekoliko decenija bio upleten britanski politički vrh, uključujući brojne poslanike i druge zvaničnike.

Torijevac Edvard Hit bio premijer od 1970. do 1974. godine. Do zapanjujućeg otkrića došlo je pošto je jedan penzionisani policajac priznao Nezavisnom istražnom odboru policije da su mu nadređeni 90-ih godina naredili da obustavi istragu protiv jednog kriminalaca jer je taj zapretio da će obelodaniti da je Hit pedofil. Istražni postupak protiv kriminalca je prekinut, a slučaj zataškan.

Istraga je pošla u tom pravcu i došlo se do samog vrha države.

Neimenovani Britanac (65) koji tvrdi da ga je Hit silovao kad mu je bilo 12 godina kaže da nije ni znao ko je on. Shvatio je to tek godinama kasnije, kad je video Hitovu fotografiju sa Margaret Tačer, tada pretendentom na premijersku funkciju. Žrtva je kao dečak pobegao od kuće, a Hit ga je video kako luta ulicama Londona i ponudio mu prenoćište. Dečak je pristao i pošao za ljubaznim gospodinom, koji ga je poslužio čajem i dao mu da jede.

Zatim se izvinio što ima samo jednu spavaću sobu i što moraju da dele krevet. Međutim, u krevetu ga je napao i silovao ga "u potpunosti". Dečak je dva meseca kasnije prijavio zločin policiji, odakle su ga oterali rekavši mu da laže i fantazira.

Edvard Hit je umro 2005. zaštićen i neoptužen, a i sada je samo osumnjičen i to evo 10 godina posle smrti.

(BBC/AP/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track