(VIDEO) BRITANSKI VODITELJ ISPROZIVAO DŽIHADISTE: Vi ste gomila luzera, nestaćete u prašini
Foto: Youtube/Printscreen

Povodom napada na Pariz

(VIDEO) BRITANSKI VODITELJ ISPROZIVAO DŽIHADISTE: Vi ste gomila luzera, nestaćete u prašini

Planeta -
Poznati novinar BBC-ja Endru Nil je svoj tradicionalni pregled nedelje počeo tragedijom u Parizu i pritom nije birao reči.

"Dobrodošli u "Ovu nedelju". Nedelju u kojoj je gomila džihadističkih 'luzera' pobila 130 nevinih ljudi u Parizu kako bi dokazali da budućnost pripada njima, a ne civilizaciji poput Francuske", započeo je svoje obraćanje javnosti Endru Nil. "Ne mogu reći da imaju neke šanse", nastavio je.

"Francuska je zemlja Dekarta, Monea, Sartra, Rusoa, Kamija, Renoara, Balzaka, Zole... Koko Šanel, Zinedin Zidana, Daft Panka, napredne medicine, slobode, jednakosti, bratstva i krem brulea.

"Protiv čega? Protiv obezglavljivanja, razapinjanja, amputiranja, ropstva, masovnih ubistava, bede i varvarstva koji bi posramio i Srednji vek", rekao je voditelj.

Nastavio je u istom stilu.

"E pa, IS ili ISIS ili ISIL ili kako god se već zovete - ja ću vas zvati IS kao islamistički šljam (Islamist scumbags) - mislim da je ishod svega ovoga prilično jasan svima osim vas. Kakve god da ste strahote spremni da počinite, izgubićete. Za 1.000 godina Pariz, taj dični grad svetlosti, i dalje će blistati, baš kao i svaki drugi grad poput njega.

A vi, vi ćete biti prašina, baš kao i svi fašisti, nacisti i staljinisti koji su u prošlosti pokušali da ruše demokratiju i - izgubili", završio je svoje obraćanje Nil.

Ipak, nisu svi baš pozitivno reagovali. Neki su ga na Tviteru optužili za 'pljuvanje' po Islamu, na šta im je objasnio kako ni jednom trenutku nije koristio reč islam, već samo Islamizam', što je velika razlika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track