(VIDEO) CIPRAS ZANEMEO: Pogibija migranata na Lezbosu je tragična!
Foto: Printscreen YouTube/Ruptly TV

Grčka u šoku

(VIDEO) CIPRAS ZANEMEO: Pogibija migranata na Lezbosu je tragična!

Planeta -

ATINA - Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da je "kao i cela zemlja šokiran tragičnim incidentom" u logoru za migrante na grčkom ostrvu Lezbos, gde su dve osobe poginule u požaru.

"Grčka vlada se, u teškim uslovima, bori za pitanja izbeglica i pojačaće svoje napore da bi se poboljšali bezbednosni uslovi i kvalitet života u prihvatnim centrima", rekao je Cipras, prenela je grčka agencija ANA.

Policija je saopštila da su dve osobe poginule, a dve teško povređene u požaru koji je izbio u logoru za migrante na Lezbosu.

Požar u kampu Morija, gde se nalaze migranti kojima preti deportacija u Tursku, izbio je kasno sinoć posle eksplozije plinske boce prilikom spremanja obroka, navodi policija.

Foto: Printscreen YouTube/Ruptly TV
Foto: Printscreen YouTube/Ruptly TV

Poginuli su šestogodišnji dečak i 66-godišnja žena. Dve osobe su prebačene u bolnicu, među kojima i četvorogodišnje dete, prenele su agencije, navodeći da oni imaju teške opekotine.

Migranti su se tokom evakuacije sukobili s policijom, a AFP navodi da je tom prilikom šest migranata lakše povređeno. Više od 6.000 migranata i izbeglica nalazi se na Lezbosu, što je duplo više od smeštajnog kapaciteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja